Foto: Rīta kafija

Līdzīgi kā nedēļas sākumā, arī tās izskaņā vietām līs un ducinās pērkons. Arī jaunnedēļ gaidāmas gan lietainākas, gan sausākas dienas, informē  Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Piektdien un sestdien, 14. un 15. jūnijā,  gaiss neiesils vairāk par +22 grādiem,  bet, sākot no svētdienas, Latvijā no dienvidiem pakāpeniski ieplūdīs siltāka gaisa masa  un gaisa temperatūra ievērojami sāks paaugstināsies. Pirmdien vietām termometra stabiņš sasniegs +25 grādus, bet jau trešdien pat +29 grādu atzīmi.

Nedēļas nogalē mākoņu daudzums būs mainīgs. Lietaināks laiks gaidāms piektdien un svētdien, kad vietām veidosies lietus un negaisa mākoņi, savukārt sestdiena aizritēs ar lielākoties sausu laiku. Pūtīs lēns vējš, tomēr zem kāda negaisa mākoņa vējš krasi var kļūt brāzmains.

Atsevišķās naktīs sabiezēs migla.  Piektdien un sestdien naktī gaiss atdzisīs līdz +6…+13 grādiem, bet naktī uz svētdienu nebūs vēsāk par +12 grādiem. Līdzīgi arī dienās – gaiss iesils līdz +15…+22 grādiem, bet svētdien vietām jau līdz +25 grādiem.

Jaunnedēļ biežāk uzspīdēs saule. Nokrišņi plašākā valsts daļā būs novērojami pirmdien un trešdien, bet otrdien tie nav gaidāmi. Saglabāsies lēns vējš, kas trešdien, pazeminoties  atmosfēras spiedienam, pastiprināsies no dienvidu puses un būs brāzmains. Naktīs termometra stabiņš lielākajā daļā Latvijas pieturēsies +12…+18 grādu robežās, bet dienās nebūs vēsāk par +16 grādiem. Trešdien daudzviet termometra stabiņš pakāpsies līdz +27…+29 grādu atzīmei.

Prognozes par pirmssvētku dienām vēl ir mainīgas, tomēr  aktuālākā informāicja norāda uz to, ka atmosfēras spiediens paaugstināsies un laiks būs lielākoties sauss un  saulains. Lai gan naktīs gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā nedēļas pirmajā pusē, dienās atkal paliks vēsāk. Iespējams, ka anticiklona ietekme saglabāsies arī svētku dienās un gaiss turpinās iesilt. Tomēr mūsu reģiona tuvumā gaidāma arī ciklonu darbība un, pat nedaudz pamainoties to trajektorijai, iespējams, ka prognoze pirmssvētku, Līgo un Jāņu dienām mainīsies, norāda meteorologi.

Lasiet arī: VIDEO | Talcinieks, tīrot Magones drēbju skapi, iebrauc ar roku kaķa mēslos

Lasiet arī:  Slēgs satiksmi galvaspilsētas centrā Riga Pride 2024 gājiena laikā

youtube icon
Abonēt youtube