Foto: Rīta kafija

Nedēļa iesāksies ar lietainu laiku un vietām dzirdēsim pērkona dārdoņu. Lai gan pirmssvētku dienās paaugstināsies atmosfēras spiediens, svētkos gaidāms lietains un vējains laiks,  informē  Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Nedēļas pirmajā pusē saule mīsies ar mākoņiem. Pirmdien un otrdien daudzviet īslaicīgi līs, kā arī atsevišķos rajonos būs novērojams pērkona negaiss ar stiprām lietusgāzēm. Dominēs lēns vējš, un naktī uz otrdienu galvenokārt rietumos veidosies migla. Trešdien no rīta valsts teritorijai pietuvosies jauna nokrišņu zona, kas visā Latvijā nesīs lietu, vietām līs ilgstoši. Šajās dienās diennakts tumšajās stundās gaiss atdzisīs līdz +11…+18 grādiem, bet dienās termometra stabiņš lielākoties pakāpsies līdz +19…+24 grādu atzīmei. Dienvidaustrumu rajonos gaidāmas par kādu grādu augstākās gaisa temperatūras, savukārt piekrastes rajonos – zemākas.

Naktī uz ceturtdienu nokrišņu zona zaudēs savu nozīmi un debesis vairāk skaidrosies. Darba nedēļas pēdējās dienās palaikam uzspīdēs saule, bet neliels lietus gaidāms vien vietām austrumos.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, kas teritorijas lielākajā daļā brāzmās pastiprināsies līdz 15 m/s. Gaisa temperatūra naktīs būs +11…+14 grādi, dienās +16…+22 grādi.

Prognozes nedēļas nogalei un svētku dienām ir mainīgas. Piektdien, vasaras saulgriežos, un sestdien pastiprināsies anticiklona ietekme – saule starp mākoņiem uzspīdēs biežāk, un laiks būs sauss. Dominēs lēns līdz mērens rietumu puses vējš. Savukārt Līgo naktī un Jāņu dienā teju visā valsts teritorijā gaidāms lietains un vējains laiks, vietām pat līs ilgstoši. Gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā visā nedēļas otrajā pusē, dienās līdz +18…+23 grādi.

Lasiet arī: VIDEO | Talcinieks, tīrot Magones drēbju skapi, iebrauc ar roku kaķa mēslos

Lasiet arī:  Slēgs satiksmi galvaspilsētas centrā Riga Pride 2024 gājiena laikā

youtube icon
Abonēt youtube