Foto: Ekrānšāviņš

Pašmāju mūzikas grupa “Citi Zēni” laiž klajā savu jauno īsdziesmu ar nosaukumu “Ods & Papardes “. Tā veltīta vasaras saulgriežu svinībām un vēsta par, iespējams, šīs vasaras aktuālāko tēmu – odiem!

Dziesma “Ods & Papardes” ir viena no nedaudzajiem skaņdarbiem, ko “Citi Zēni” iedala formātā “īsdziesma”. Tās ir nelielas, nereti grupas skanējumam neordināras dziesmas, kas ataino sabiedrībā aktuālas tēmas, svētkus un notikumus, informē mūziķi.

 “Šis ir brīnišķīgs veids, kā varam brīvāk eksperimentēt ar skanējumu, atkāpties no ierastajiem dziesmu rakstīšanas paradumiem vai rokraksta. Šī dziesma ir par odu. Un meitenēm. Un nedaudz arī par alu”, stāsta grupas dalībnieks Toms Kagainis.

Reizē ar jauno dziesmu “Ods & Papardes” grupa laiž klajā videoklipu, kurā jūtams “Citu Zēnu” unikālais stils un humors – tajā visi grupas dalībnieki iejūtas odu lomā, dziedot, dejojot un izpildot odiem raksturīgas darbības.

Grupas dalībnieks Dagnis Roziņš atzīst, ka Līgo un Jāņu svinēšana viņam asocējas ar dabu. “Tas ir laiks zaļumos, pļavās, mežos un krastmalās, tāpēc mēs, “Citi Zēni”, nospriedām, ka tie nav svētki tikai cilvēkiem, bet tie ir svētki arī dzīvniekiem, jo sevišķi knišļiem. Un kā gan lai odi nepriecājas par kuplo svētku galdu, kas viņiem tiek sarūpēts katru gadu, kad pilsētas tiek izslaucītas no cilvēkiem un ikkatrs sevi cienošs vasaras saulgriežu baudītājs izbrauc pie dabas baudīt tās piedāvātos labumus. Mūsu iztēlē odi šos svētkus varētu sagaidît tieši tādā gaisotnē, kādā jūs to varat dzirdēt dziesmā.”

Lasiet arī: VIDEO | Mārtiņš Egliens atklāj, kādus darbus nespētu darīt

Saistītās tēmas: Citi zēniOds & Papardes

youtube icon
Abonēt youtube