Foto: Rīta kafija

Tuvākajās dienās mākoņi mīsies ar sauli, laiks kļūs sausāks un siltāks. Otrdien, 9. jūlijā, vietām valsts rietumos īslaicīgi uzlīs, iespējams arī pērkona negaiss, informē  Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Naktī gaiss atdzisīs līdz +8…+15 grādiem, bet dienā maksimālā gaisa temperatūra lielākajā daļā Latvijas teritorijas būs +23…+26 grādu robežās, tikai piekrastē būs par kādu grādu vai trim zemāk.

Trešdien gaidāms sauss laiks, tomēr ceturtdienas dienā valsts teritoriju sāks šķērsot nokrišņu zona, atnesot lietu rietumu un centrālajos rajonos, kā arī vietām pastāv negaisu iespējamība. Pūšot lēnam vējam, naktīs dažviet veidosies migla.

Ar katru nakti paliks nedaudz siltāk, ja naktī uz trešdienu minimālā gaisa temperatūra būs +12…+17 grādu robežās, tad jau naktī uz ceturtdienu termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par +16…+21 grāda atzīmi. Diennakts gaišajās stundās gaiss iesils līdz +25…+30 grādiem, savukārt piekrastē būs vēsāks, tur termometra stabiņš saglabāsies +20…+25 grādu robežās.

Nedēļas nogalē atkal pazemināsies atmosfēras spiediens. Līs biežāk un plašākā valsts teritorijā, vietām nokrišņi būs stipri un veidosies negaisa mākoņi. Lielākajā daļā Latvijas gaiss iesils līdz +23…+28 grādiem, vēsākam gaisam saglabājoties jūras piekrastē. Arī diennakts tumšajās stundās gaiss būs salīdzinoši silts, vietām, iespējams, tiks aizvadītas vēl dažas tropiskās naktis, kad minimālā gaisa temperatūra būs virs +20 grādiem.

Lasiet arī: VIDEO | Inese Ērmane un Havjērs Fernandess iedzied jaunu dziesmu

Lasiet arī: Nedēļas horoskops: 5.– 11. jūlijs

Lasiet arī: FOTO | Ap 2300 baltu, sārtu un oranžu rožu Ķemeru vēsturiskajā parkā

Lasiet arī: Jūlija otrā nedēļa iesāksies ar sausāku un siltāku laiku

Lasiet arī: Piecas bieži sastopamas kļūdas, kāpēc diēta nenes gaidīto rezultātu

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

youtube icon
Abonēt youtube