Nemo. Foto: Ekrānšāviņš

Dziesmu konkursa “Eirovīzija” uzvarētājs, mūziķis Nemo ieradīsies Latvijā, lai ar savu hitu un vairākām citām kompozīcijām uzstātos festivāla “Laima Rendezvous Jūrmala’24” otrajā dienā 27. jūlijā. Plānota arī kopīga dziesma ar festivāla saimnieci Laimu Vaikuli, kas varētu kļūt par festivāla sensāciju, informē festivāla rīkotāji.

24 gadus vecie Nemo, īstajā vārdā Nemo Metlers, iekaroja mūzikas mīļotāju sirdis ar savu skatuves priekšnesumu “The Code” šī gada maijā “Eirovīzijas” dziesmu konkursā Malmē, Zviedrijā. Nemo enerģiskais šovs, pārsteidzošais skatuves risinājums un unikālā balss aizrāva skatītājus un žūriju un nesa Šveicei pirmo uzvaru “Eirovīzijā” kopš Selīnas Dionas triumfa 1988. gadā.

Nemo dzimis 1999. gadā Bīlē, Šveicē. Jau trīs gadu vecumā viņš pievērsās mūzikai, sākot apgūt vijoles, bungu un klavieru spēli. Turpinot izglītību klasiskajā mūzikā, Nemo četrus gadus veltīja operdziedāšanas apguvei. Trīspadsmit gadu vecumā viņš pievienojās populārā mūzikla “Ich war noch niemals in New York” ansamblim, iegūstot vērtīgu skatuves pieredzi gada garumā. Savas muzikālās karjeras paplašināšanai, septiņpadsmit gadu vecumā, Nemo kļuva par repa zvaigzni, izdeva divus minialbumus, kas guva lielu atzinību. Tādas dziesmas kā “Ke Bock”, “Du” un “Himalaya” kļuva par daļu no Šveices kultūras mantojuma. Nemo ir atklāti paziņojis par savu nebināro identitāti, uzsverot, ka viņu ir jāuzrunā ar vienskaitļa vietniekvārdu ‘viņi’.

Nemo šobrīd dzīvo Londonā, kur turpina radīt un iedvesmot ar savu talantu un emocijām.

Festivāls “Laima Rendezvous Jūrmala” notiks no 26. līdz 28. jūlijam Dzintaru koncertzālē.

Jāpiebilst, ka pēc šā gada “Eirovīzijas” konkursa vietnē ManaBalss savākts vairāk nekā 11 300 Latvijas pilsoņu parakstu aicinājumam pārtraukt Latvijas dalību “Eirovīzijas” dziesmu konkursā, tam paredzēto finansējumu novirzot sportam.

“Aicinu pārtraukt Latvijas dalību “Eirovīzijā”. Ir visai apšaubāms, vai šis pasākums būtiski palīdz Latvijas tēlam un reputācijai. Cilvēki, kas tur piedalās, mēdz uzvesties piedauzīgi, un to arī afišē kā normu. Ir Eiropas valstis, kas “Eirovīzijā” nepiedalās dažādu iemeslu dēļ, tostarp finansiālo, un Latvija savu jau tā problemātisko publisko finansējumu labāk lai iegulda tur, kur mums ir skaidri ieguvumi – sportā,” norāda pieteikuma iesniedzējs Kristaps Bogdanovičs.

“Tāpēc aicinu izbeigt Latvijas dalību “Eirovīzijā”, nerīkot “Supernovas” un novirzīt finansējumu sportam. Nav pieņemami, ka Biatlona federācijai ir jāvāc ziedojumi startiem pasaules čempionātā, kas pilnīgi noteikti ir svarīgāk par “Eirovīziju”,” uzsver iniciatīvas autors.

Viņaprāt, “līdz ar sporta nostiprināšanu un vēl lielākiem sasniegumiem arī jaunatnei būs aizvien vairāk tiešām pozitīvu piemēru – panākumus un atpazīstamību guvušu sportistu, kuriem līdzināties”.

Kā zināms, pirmo vietu konkursā ieguva Šveice, kuras pārstāvis Nemo pirms gada “iznācis no skapja”, paziņojot, ka ir ne vīrietis, ne sieviete. Nemo ir pirmais nebinārais mākslinieks, kas uzvarējis “Eirovīzijā”.

Lasiet arī: Likteņa luteklīši: datumi, kuros dzimušie cilvēki izceļas ar īpašu unikalitāti

Lasiet arī: Izpētīts, cik gadu vecumā Latvijas jaunieši uzsāk patstāvīgu dzīvi 

Lasiet arī: Piecgadīga meitenīte vairāk kā piecas stundas klaiņo pa Liepāju, tālu prom no mājām

Lasiet arī: Pastāv draudi drošībai – aicina piesargāties ekstremāli stipro nokrišņu un vēja dēļ

Lasiet arī: VIDEO | Intars Busulis laiž klajā paša komponētu dziesmu Es došos ārā

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

youtube icon
Abonēt youtube