Foto: Pexels/ cottonbro studio

Vietnē “ManaBalss” tiek vākti paraksti aicinājumam bloķēt “TikTok” aplikāciju Latvijā. Minēto iniciatīvu līdz šim parakstījuši 2779 Latvijas iedzīvotāji, taču, lai to iesniegtu izskatīšanai Saeimā, nepieciešams vēl vismaz 7321 paraksts.

“Aicinu Latvijā bloķēt piekļuvi “TikTok” aplikācijai, jo tieši to uzkrītoši daudz izmanto Krievijas noziegumu slavināšanai, naida kurināšanai un sabiedrības šķelšanai. Protams, ir arī datu drošības apsvērumi, kuru dēļ vairākas valstis un Eiropas Savienība “TikTok” ir jau aizliegusi lietot saviem ierēdņiem. Mans pamata arguments tomēr ir, ka “TikTok” tiek aktīvi izmantots kā instruments Krievijas karā pret Ukrainu, un faktiski Krievijas Federācija to izmanto, lai popularizētu noteiktus naratīvus.

Šādi naratīvi ir arī tradicionālajos plašsaziņas līdzekļos. Tikai šeit, “TikTok”, tiek izmantots īsais video formāts, kas ietekmē visvairāk. Šajā formātā tiek pievienota emocionāla mūzika un emocionāli uzraksti, kas ietekmi pastiprina,” teikts iniciatīvas pieteikumā.

“Iedzīvotāju informācijas pratība, piemēram, izsekojot mirkļbirkām, kas var palīdzēt identificēt propagandu, vai ar reverso attēlu meklēšanu noskaidrojot attēlu un video pirmavotus, ir laba lieta. Tomēr šādas pratības izveide prasa laiku, gribu un mērķtiecību, un tā nekad nebūs visaptveroša. Bet Latvijai naidīgi darboņi un to apmātie līdzskrējēji kaitējumu mūsu sabiedrībai nodara tagad ‒ mūsu sabiedrības daļa tiek manipulēta ar maldu naratīviem gan viņiem pašiem, gan mums visiem par kaitējumu,” skaidro domubiedru grupa, kas pieteikusi minēto iniciatīvu.

“Bloķējot Latvijas teritorijā piekļuvi “TikTok”, mēs novērsīsim būtisku manipulācijas kanālu, kurā cita starpā tiek slavēti Krievijas kara noziegumi un agresija pret Ukrainas tautu. Bez iespējas Latvijā izmantot “TikTok” Kremļa aģentiem un citiem Latvijai nelabvēlīgiem darboņiem būs ievērojami mazāk iespēju agresīvām un šķeltnieciskām manipulācijām ar informāciju,” pārliecināti iniciatīvas autori.

Lasiet arī:  Nedēļas horoskops: 19. – 25. jūlijs

Lasiet arī: Latvijas vīriešiem zemākais paredzamais mūža ilgums Eiropas Savienībā

Lasiet arī: Šī nedēļa aizritēs ar patīkami siltu laiku, bet brīžiem līs

Lasiet arī: Eirovīzijas uzvarētājs Nemo iedziedās kopīgu dziesmu ar Laimu Vaikuli

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

Saistītās tēmas: "TikTok"aplikācijaBloķēšanaLatvijaManaBalssparaksti

youtube icon
Abonēt youtube