Publicitātes foto

Ar uzvaru pār Vācijas duetu panākumu Parīzes olimpisko spēļu astotdaļfinālā pirmdien, 5. augustā, svinēja Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova, iekļūstot ceturtdaļfinālā. Parīzē ar devīto numuru izsētais Latvijas duets ar 2-1 (21:13, 17:21, 18:16) pārspēja Vācijas pāri Svenja Millere/Sinja Tilmane (10.).

Spēli ar “eisu” sāka Tilmane, taču pēc vairākām teicamām Samoilovas servēm latvietes panāca 5:1 pārsvaru. Pēc Vācijas pāra pieprasītā pārtraukuma vācietēm izdevās pietuvoties rezultātā līdz 3:5, taču nākamos trīs punktus guva latvietes, pēc diviem Graudiņas blokiem panākot 8:3 un pēc Samoilovas bloka pret Milleri uzvarot setu ar 21:13.

Otrajā setā vācietes uzvarēja pirmās divas izspēles, taču Samoilova ar diviem uzbrukumiem panāca neizšķirtu – 2:2.

Pēc 3:4 Latvijas pāris guva trīs punktus pēc kārtas, pēc Graudiņas netveramas serves panākot 6:4 un pēc viņas bloka – 8:5. Vācijas duets uzbrukumā guva trīs punktus pēc kārtas (8:8), bet pēc 10:8 Latvijas pāra labā pēc diviem Millers “eisiem” rezultāts kļuva 13:10 Vācijas dueta labā, liekot latvietēm pieprasīt pārtraukumu. Tuvāk par viena punkta deficītu tikt neizdevās, setu ar sekmīgu uzbrukumu pabeidzot Vācijas pāra bloķētājai Millerei – 21:17.

Trešais sets aizritēja līdzīgā cīņā, nevienai no pretiniecēm negūstot lielāku pārsvaru par diviem punktiem. Vispirms divas mačbumbas pēc kārtas ar uzbrukumu un netveramu servi novērsa Tilmane, pēc vēl viena Tilmanes uzbrukuma jau vācietēm panākot mačbumbu. Tomēr Samoilovas uzbrukums ļāva turpināt spēli – 15:15. Millere uzbrukumā atspēlēja vēl vienu mačbumbu. Nākamo punktu Latvijas duetam ar uzbrukumu guva Samoilova, bet mačs noslēdzās pēc Milleres kļūdas uzbrukumā – 18:16 Samoilovas un Graudiņas labā.

Graudiņa šajā spēlē guva 27 punktus, septiņas reizes izceļoties blokā, kā arī trīs punktus gūstot ar servi, bet Samoilovas kontā 18 punkti, divus gūstot ar servi un vienu blokā.

Graudiņa 30 uzbrukumos kļūdījās trīsreiz, 24 servēs – tikai reizi, kā arī trīsreiz nospēlēja bumbu aizsardzībā. Samoilova trīs kļūdas pieļāva 32 uzbrukumos, reizi kļūdījās 24 servēs, bet aizsardzībā tika klāt 13 bumbām.

Pretiniecēm Millere no 28 punktiem 23 guva ar uzbrukumu, trīs – ar servi un divus – ar bloku, bet Tilmane trīs no 17 punktiem sakrāja no serves līnijas.

“Man liekas, ka mēs visu izlikām uz laukuma, un tieši šobrīd jūtos kā tukšs balons, jo šāda spēle spriedzes ziņā ir viena no karjeras spēlēm, un mēs uzvarējām,” pēc cīņas LTV7 tiešraidē teica Tīna Graudiņa. “Beigās Millere kļūdījās, taču spējām saglabāt mieru, un visa cieņa mums, ka spējām uzvarēt. Mēs esam spēkos ļoti līdzīgas komandas. Iepriekšējās spēles setā mēs vācietēm ar diviem punktiem zaudējām, tagad ar diviem punktiem uzvarējām. Divi punkti ir tik mazas nianses… Tāpēc prieks, ka varējām uzvarēt tik svarīgā turnīrā.”

“Tagad mums ļoti noderēs 24 stundas atpūtai pirms nākamās spēles. Spēles laikā vairākas reizes teicām viena otrai – ticam līdz galam, cīnāmies par katru punktu. Kad man ir Tīna blakus, mēs kopā esam spējīgas uz jebko,” piebalsoja Anastasija Samoilova, kura ceturtdaļfinālā gaida vīra Mihaila Samoilova atbalstu klātienē. “Galvenais ir laba serves uzņemšana. Pēc tam iesist bumbu ir vieglāk. Tomēr stress trešā seta beigās man laikam bija lielākais karjeras laikā.”

Pretinieces ceturtdaļfinālā kļūs zināmas vēlu vakarā, kad pulksten 22.00 pēc Latvijas laika pasaules ranga līderes brazīlietes Eduarda Lizboa un Ana Patrisija Silva tiksies ar japānietēm Akiko Hasegavu un Miki Išī, kurām turnīrā ir ticis 20.numurs.

Graudiņa un Samoilova pirms trim gadiem Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja ceturto vietu.

Lasiet arī: VIDEO | Ralfs Eilands izdod «vesternīgu» dziesmu Ganslingeri

Lasiet arī:  FOTO | Vecrīga un krastmala tiek pie jauniem un neparastiem vides objektiem

youtube icon
Abonēt youtube