Mairis Briedis Foto: Facebook @Mairis Briedis

Latvijas bokseris Mairis Briedis paziņojis par profesionālās karjeras noslēgumu pēc 25 gadiem, kas veltīti sportam. Šajā laikā Briedis kļuva par vienu no pasaules atzītākajiem bokseriem, trīskārt izcīnot pasaules čempiona titulu pirmajā smagajā svarā un triumfējot Pasaules Boksa supersērijā.

Savā paziņojumā sociālajos tīklos Briedis atzīmēja, ka šis lēmums nebija viegls, jo bokss viņam vienmēr bija vairāk nekā tikai sports – tā bija dzīve, piepildīta ar aizrautību un emocijām.

Viņš īpaši izcēla Latvijas līdzjutēju lomu savos panākumos. “Mana tauta – tas ir mans dopings,” sacīja Briedis, pateicoties faniem par nenovērtējamo atbalstu.

Noslēdzot savu spožo karjeru, Briedis sola turpināt iesaistīties sportā, palīdzot jaunajai bokseru paaudzei un daloties ar savu pieredzi. Viņš vēlas iedvesmot citus sekot saviem sapņiem, uzsverot, ka ar neatlaidību un kaislību var sasniegt lielus mērķus.

Mairis Briedis uzsāka savu sporta karjeru 1999.gadā, savukārt profesionālajā sportā ir kopš 2009.gada, un šo gadu laikā ir kļuvis par vienu no pasaules vadošajiem bokseriem pirmajā smagajā svarā un vienu no izcilākajiem Latvijas sportistiem. Viņa lielākie sasniegumi ir trīskārtēja pasaules čempiona titulu izcīnīšana pirmajā smagajā svarā (WBC, WBO, IBF) un uzvara Pasaules Boksa supersērijā 2019.gadā, kad viņš ieguva Muhammad Ali trofeju.

Šī gada maijā Mairis Briedis piedzīvoja nozīmīgu izaicinājumu, kad atkārtoti cīnījās ar Austrālijas bokseri Jai Opetaiu par IBF pasaules čempiona titulu pirmajā smagajā svarā. Šī cīņa bija atkārtota pēc viņu iepriekšējās tikšanās 2022.gadā un ir pēdējā profesionālā cīņa pirms karjeras izbeigšanas.

Lasiet arī:  Eiropas čempionāta pludmales volejbolā rezervisti Pļaviņš un Fokerots izcīna zelta medaļas

Lasiet arī:  VIDEO | Ukraiņu karavīru iebrukums Kurskas apgabalā – publisko vēl neredzētus kadrus

Saistītās tēmas: Bokserisbokss BriedisMairis

youtube icon
Abonēt youtube