Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja/Flickr

“Gribu teikt tiešām lielu paldies visiem olimpiešiem, treneriem, atbalsta personālam un atbalstītājiem par to, ko esat darījuši. Esmu pilnīgi pārliecināts – pats biju klāt un redzēju – ka jūs izdarījāt maksimālo, ko var,” uzrunājot sportistus, teica Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. 

“Bet dažreiz sports ir arī stāsts par veiksmi. Domāju, ka sevišķi jaunā paaudze – mazie sportisti, nākamie olimpieši, nākamie treneri, nākamie sporta entuziasti – noteikti visvairāk juta jums līdzi. Jau rīt un parīt daudzi no jums dosies tālākos treniņos, piedalīsies čempionātos un sacensībās, bet, kad jums iznāk tas brīvais brīdis Latvijā, dodieties uz skolām un sporta skolām un ar savu piemēru vienkārši iedvesmojiet. Jo tad, kad jums veicās, viskarstākais atbalsts bez jūsu ģimenēm un draugiem bija tieši jaunajos cilvēkos. Un arī tad, kad neveicās, vislielākie pārdzīvojumi bija tur. Tieši viņi bija tie, kuri bija pat varbūt nedaudz noraudājušies un saskumuši. Jūs esat tie, kuri var iedvesmot. Vēlreiz liels paldies jums visiem – jūsu ģimenēm, treneriem, atbalstītājiem. Visiem, kuri juta līdzi. Šīs olimpiskās spēles ir beigušās, bet darbs un sagatavošanās nākamajām jau ir sācies,” sacīja Rinkēvičs.

Jau vēstīts, ka Latviju Olimpiskajās spēlēs pārstāvēja  29 sportisti, četrpadsmit sporta disciplīnās: 3×3 basketbols, BMX riteņbraukšana, BMX frīstail, daiļlēkšana, jātnieku sports, kalnu riteņbraukšana, modernā pieccīņa, peldēšana, pludmales volejbols, svarcelšana, šaušana, šosejas riteņbraukšana, teniss un vieglatlētika.

Lasiet arī:  FOTO | Zem izsoles āmura nonāk tā dēvētais Maskavas nams Rīgas centrā

Lasiet arī:  VIDEO | Ukraiņu karavīru iebrukums Kurskas apgabalā – publisko vēl neredzētus kadrus

youtube icon
Abonēt youtube