Foto: Pexels/cottonbro studio

Starptautiskās skaitļu izlozes “Eurojackpot” 759 698,80 eiro laimesta saņēmējs ir kāds vairāk nekā 40 gadus vecs vīrietis no Rīgas rajona, kurš strādā tirdzniecībā. Kā zināms, šis ir lielākais Latvijā jebkad laimētais “Eurojackpot” laimests, kas izkrita 20.augustā.

Veiksminieks grib saglabāt pilnīgu anonimitāti, taču labprāt dalījās par laimesta brīdi. Priecīgos jaunumus uzzinājis vienu dienu pēc izlozes. “Atnācu mājās, telefonā paskatījos laimējušos skaitļus un sāku salīdzināt ar nopirkto biļeti. Skatos vienreiz, tad vēlreiz un vēlreiz,” bijis vajadzīgs laiks, lai noticētu, ka skaitļi patiešām sakrīt.

“Mazliet mandrāža bija,” viņš atzīst, “bieži jau šādi negadās. Kopumā – labas sajūtas,” viņš nav visai runīgs. Laimīgie skaitļi – 25, 28, 29, 31 un 33, kā arī papildskaitlis 6 bija atzīmēts, pateicoties Ātrspēlei. Vienīgais trūkstošais papildskaitlis bija 12, taču viņš nav domājis, kas būtu, ja atminēts tiktu arī tas. Uzkrājuma prognoze 20.augusta izlozei bija 57 miljoni eiro.

“Nezinu, vai esmu šo pelnījis,” saka laimētājs, “gan jau dzīve to parādīs”. Viņš atzīst, ka šobrīd izjūt atvieglojuma sajūtu, taču nav vēl domājis, kā laimestu izlietos. Līdz šim viņš loterijās piedalījies ik pa laikam, bet tagad saka, ka metīšot mieru: “Turpmāk gan loterijās diez vai vairs piedalīšos.”

Skaitļu loterijai “Eurojackpot” Latvija pievienojās 2013.gadā. Tā ir 18 valstu – Čehijas, Dānijas, Horvātijas, Igaunijas, Islandes, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Nīderlandes, Norvēģijas, Slovākijas, Slovēnijas, Somijas, Spānijas, Ungārijas, Vācijas, Zviedrijas un Polijas – nacionālo loteriju uzņēmumu kopīgi organizēta loterija. Iespējamais lielais laimests – no 10 līdz 120 miljoniem eiro. Līdz šim lielākais “Eurojackpot” laimests Latvijā bija 596 446, ko laimēja 2017.gadā.

Lasiet arī: VIDEO | Digerlenda, mini golfs sāls raktuvēs un citi neparastākie atrakciju parki pasaulē  

Lasiet arī:  Zināms, kuru Latvijas pilsētu nosaukumi tiks piešķirti airBaltic lidmašīnām

Saistītās tēmas: EurojackpotLatvijas Lotoloterija

youtube icon
Abonēt youtube