Foto: Pexels

Latvijā būvniecības izmaksas šogad jūlijā pieauga vidēji par 2,3% salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Tostarp strādnieku darba samaksa 2024.gada jūlijā salīdzinājumā ar pagājušā gada jūliju Latvijā pieauga par 6,3%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas – par 3,2%, bet būvmateriālu cenas samazinājās par 0,1%.

Savukārt 2024.gada jūlijā, salīdzinot ar jūniju, būvniecības izmaksu līmenis palielinājās par 0,4%. Tostarp strādnieku darba samaksa pieauga par 0,5%, būvmateriālu cenas palielinājās par 0,4%, bet mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas – par 0,2%.

Jūlijā būvniecības izmaksu vidējo līmeni visvairāk ietekmēja darba samaksas pieaugums montētājiem, kā arī cenu pieaugums minerāliem materiāliem.

2024.gadā datus par būvniecības resursu cenām sniedz apmēram 230 būvuzņēmumu un vairāk nekā 45 tirdzniecības uzņēmumu.

Cenu apsekojuma izlasē iekļauti būvuzņēmumi, kuriem 2023.gadā bija lielākais pašu spēkiem veiktais būvdarbu apmērs, tostarp 94,8% no apsekotajiem uzņēmumiem pašu spēkiem veikto darbu apmērs pārsniedza vienu miljonu eiro gadā, no tiem 32,9% uzņēmumu darbu apmērs bija virs pieciem miljoniem eiro gadā.

Lasiet arī: Ministru prezidente Siliņa apslimusi, valdības sēdi vadīs Lībiņa-Egnere

Lasiet arī: Latvijas iedzīvotāji kļūst arvien mazkustīgāki

Lasiet arī: Covid-19 paveidi apdraud iepriekš iegūto imunitāti
Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

Saistītās tēmas: BūvniecībaBūvniecības izmaksasCSP

youtube icon
Abonēt youtube