Foto: Pixabay/ geralt

Pēc tam, kad šā gada 26. augustā vairāki desmiti scientoloģijas piekritēju pieņēma lēmumu par draudzes dibināšanu, ir iesniegts pieteikums par draudzes „Scientology” reģistrāciju Reliģisko organizāciju un to iestāžu reģistrā, kuru uztur Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs.

Apņemoties stingri ievērot Latvijas Republikā spēkā esošos normatīvos aktus, draudze „Scientology” dibināšanas dokumentos kā savas darbības galvenos mērķus ir izvirzījusi centienus uz civilizāciju bez vājprāta, kara un noziedzniekiem, kur cilvēks var brīvi attīstīties, kur tiek cienītas cilvēkiem piemītošās tiesības un kur ikviens cilvēks var izzināt un attīstīt savas augstākās spējas.

Tāpat draudze „Scientology” plāno īstenot cilvēka ticības brīvību, izzinot cilvēka patieso garīgo dabu un attiecības,  sniedzot līdzcilvēkiem palīdzību zināšanu nodošanā un garīgās brīvības veicināšanā atbilstoši scientoloģijas priekšrakstiem, kā arī izplatot scientoloģijas zināšanas un idejas ievērojot spēkā esošos normatīvos aktus.

„Oficiālu pieteikumu Tieslietu ministrijā mēs iesniedzām, jo esam pārliecināti, ka reliģiskā brīvība iet roku rokā ar atbildību un pienākumiem. Mēs esam gatavi pildīt normatīvajos aktos ikvienai draudzei noteiktos pienākumus, lai mūsu attiecības ar valsti būtu atklātas un godīgas,” saka  dibinātāju sapulces vadītāja Nelli Zemniece.

Nav noslēpums, ka virknē totalitāru valstu – piemēram, Krievijā, Ziemeļkorejā, Ķīnā – scientologu baznīca ir aizliegta un tās piekritēji tiek dažādos veidos vajāti. Latvijas draudzes „Scientology” pārstāvji izsaka pārliecību, ka Latvijā kā Eiropas Savienības valstī viņu vēlme īstenot savu ticības brīvību un būvēt attiecības ar valsti uz likuma pamatiem tiks respektēta un gūs atbalstu.

Lasiet arī: Medijs: Briedis nākamvasar kandidēs Rīgas domes vēlēšanās

Lasiet arī:  Izsolē neizdodas pārdot Maskavas namu, samazinās tā sākumcenu

Saistītās tēmas: draudzescientologiScientology

youtube icon
Abonēt youtube