Publicitātes foto

Mūsdienu ikdiena ir dinamiska – darbs, studijas, hobiji, bērnu pulciņi vai garāki braucieni nereti nozīmē, ka maltītei neatliek daudz laika. Šādos brīžos īpaši noder paša gatavotas maltītes līdzi ņemšanai. Kā uzsvērts pētījumā, ko publicējis starptautiski zināms populārzinātnisks ziņu portāls “ScienceDaily”, cilvēki, kuri vairāk laika velta ēdiena gatavošanai mājās un sagatavo maltītes līdzi, mēdz ēst veselīgāk.

Patiesi, līdzi ņemšanai sagatavotās maltītas ne tikai ietaupa naudu un ļauj izvairīties no ne tik veselīgiem ātrajiem risinājumiem, bet arī dod pārliecību par ēdiena kvalitāti. Paša gatavots ēdiens nozīmē iespēju izvēlēties svaigākas sastāvdaļas, sabalansēt uzturvērtību un pielāgot receptes tieši savai gaumei.

Kāpēc vistas gaļa ir lieliska izvēle līdzi ņemamām maltītēm? Tā ir bagāta ar olbaltumvielām – vistas gaļa palīdz nodrošināt ilgāku sāta sajūtu un atbalsta muskuļu veselību. Tā ir viegli sagremojama – piemērota gan bērniem, gan pieaugušajiem, jo nepārslogo gremošanas sistēmu, tādēļ nebūs smaguma sajūta nedz turpinot darbu birojā, nedz dodoties garākos pārgājienos. Vistas gaļai ir zems tauku saturs. Salīdzinot ar citām gaļām, vistas fileja satur mazāk tauku, kas padara to par piemērotu izvēli vieglām un sabalansētām maltītēm. Un kas nav mazsvarīgi ātrajā dzīves tempā – vistas gaļa ir universāla gatavošanā. Vistu var cept, sautēt, grilēt, pievienot salātiem, rīsiem vai maizītēm – tā lieliski iederas gandrīz jebkurā receptē.

Vistas gaļas zīmols “Ķekava” iesaka trīs svaigas idejas ar vistas gaļu, kas īpaši piemērotas līdzi ņemšanai darbā, skolā vai ceļojumā.

Vidusjūras stila vistas salāti burciņā

Sastāvdaļas (2 porcijām):

  • 200 g grilētas cāļa krūtiņas filejas, sagrieztas gabaliņos
  • 1 glāze vārītu pilngraudu makaronu
  • 8–10 ķirštomāti, pārgriezti uz pusēm
  • ½ gurķa, kubiņos
  • Sauja olīvu
  • 50 g fetas siera, gabaliņos
  • Sauja svaigu spinātu
  • Olīveļļa, citrona sula, sāls, pipari

Pagatavošana:

Salātu burciņas kārto slāņos: apakšā spinātus, tad makaronus, dārzeņus, vistu, virsū fetu un olīvas. Pirms ēšanas pievieno mērci no olīveļļas, citrona sulas, sāls un pipariem, sakrati burciņu – gatavs!

Vistas un dārzeņu pitas maizītes

Sastāvdaļas (4 pildījumiem):

  • 300 g cāļa krūtiņas filejas
  • 1 paprika
  • ½ sarkanais sīpols
  • 1 burkāns
  • 4 pilngraudu pitas maizītes
  • Grieķu jogurts vai humuss smērēšanai
  • Garšvielas: paprikas pulveris, ķiploka pulveris, sāls, pipari

Pagatavošana:

Vistu sagriež strēmelītēs, apcep pannā ar garšvielām līdz zeltainai garoziņai. Dārzeņus sagriež plānās šķēlītēs. Pitas iegriež, apsmērē ar jogurtu vai humusu, piepilda ar vistu un svaigiem dārzeņiem. Ērti paņemt līdzi un baudīt kā veselīgu sendviču.

Āzijas stila vistas rīsu bļoda kastītē

Sastāvdaļas (2 porcijām):

  • 250 g cāļu šķiņķīši– atkauloti, bez ādas (filejas)
  • 2 glāzes vārītu rīsu
  • 1 burkāns, strēmelēs
  • 1 paprika, gabaliņos
  • Sauja brokoļu
  • 2 ēd. k. sojas mērces
  • 1 ēd. k. sezama eļļas
  • Sezama sēklas apkaisīšanai

Pagatavošana:

Cāļu šķiņķīšus sagriež gabaliņos, apcep pannā ar sezama eļļu, pievieno sojas mērci. Kad gaļa gatava, pievieno dārzeņus un viegli apcep, lai saglabā kraukšķīgumu. Kastītē kārto rīsus, virsū vistu ar dārzeņiem, apkaisa ar sezama sēklām. Lieliski garšos pasildīti mikroviļņu krāsnī, bet tikpat gardi būs baudīt arī aukstā veidā.

Lasiet arī: 

«Iznīcināti divi miljardi ukraiņu,» – Čečenijas ģenerālis izgāžas Krievijas televīzijā

Uzmanību prasīs attiecības, sadarbība un kompromisi – astroloģiskā prognoze oktobrim

Mājokļi kļuvuši divreiz dārgāki, bet latvieši aizvien ir gatavi pirkt

Vēl aizvien laimestam nav pieteicies laimīgais, kurš izlozē Eurojackpot laimējis 120 miljonus eiro

Rail Baltica progress: Lietuvā sāk būvēt sliežu ceļu, bet Lavijā – biroju

Eiropā aiztur 16 gadus vecu Krievijas aģentu, kurš vervējis pusaudžus noziegumu veikšanai

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

youtube icon
Abonēt youtube