Ūdens mums jāuzņem katru dienu, taču vasarā, kad mūsu ķermenis pastiprināti sevi atdzesē, tas jālieto vēl vairāk. Jo vislabāk slāpes remdē un vislielāko labumu organismam dod tīrs, svaigs ūdens. Ne viens vien gan rauc degunu un saka, ka nevar iedzert “pliku ūdenu”. Tas esot bezgaršīgs un garlaicīgs. Nav tiesa, arī ūdeni vari padarīt par gan acij, gan mēlei tīkamu slāpju remdētāju, turklāt, tā būs visveselīgākā alternatīva sulām un limonādēm.
Šķiet, ūdens glāzi ar citrona šķēlīti zina visi, taču ūdens garšas bagātināšanai var izmantot ne tikai citronu. Iespēju ir bezgala daudz. Cik plaša tava fantāzija, tik daudz iespēju! Gards dzēriens izdodas pievienojot ūdenim gan ogas (zemenes, mellenes u,c,), gan augļus (īpaši labs ir kivi ūdens vai ūdens ar arbūzu), interesanta un svaiga garša ir ūdenim ar gurķu šķēlītēm. Svaigumu sniedz mētras- piparmētras, bišumētras un citas. Tāpat savdabīgāku garšu iegūsi ar citiem zaļumiem, piemēram, baziliku. Garšaugus pirms pievienošanas ūdenim vajadzētu sakapāt, bet ogas un augļus- sagriezt gabaliņos. Ogas un garšaugus var arī sasaldēt ledus kubiņos un šādā veidā pievienot ūdenim.
Citrusaugļi, citrusaugļi + piparmētras
Ogas -zemenes, mellenes, avenes, ķirši u.c.
Augļi, piemēram, kivi, arbūzs, medus melone, papaija, ingvers u.c.
Gurķis. Gurķis + mētras. Gurķis + citrusaugļi