Anastasija Samoilova un Normunds Baranovskis. Publicitātes foto
Zupa vai šķidri salāti? Kas īsti ir aukstā tomātu zupa gaspačo, to gatavojot noskaidro pludmales volejboliste Anastasija Samoilova.
Sportiste prot gatavot, bet dzīvē ir daudz citu lietu, kas jāpaspēj, tāpēc ikdienā viņa gatavo tikai brokastis. Anastasijai garšo viss, kas gatavots no biezpiena, bet viņas meistarotos biezpiena plācenīšus gardu muti ēd pat tie, kas piena produktus uzturā nelieto nemaz!
Gaspačo ar grauzdētu maizi
4 personām
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes
Izmaksas kopā: 7,47 eiro
Izmaksas par vienu porciju: 1,87 eiro
Sastāvdaļas:
1 mango;
1 garais gurķis Rimi;
2 paprikas;
1 sīpols;
3 ķiploka daiviņas;
500 g tomātu;
300 ml tomātu sulas Rimi;
sāls;
čili pulveris Rimi;
olīveļļa;
sauja svaiga bazilika;
puse ciabatta maizes.
Pagatavošana:
Sagriez dārzeņus un mango smalkos gabaliņos un liec lielā traukā. Pievieno smalki sakapātu baziliku, tomātu sulu, čili pulveri, sāli un kārtīgi samaisi. Lai zupu padarītu šķidrāku, pielej aukstu ūdeni. Zupu pirms pasniegšanas atdzesē ledusskapī.
Maizi sagriez lielās šķēlēs, apslaki ar eļļu un apgrauzdē cepeškrāsnī grila režīmā.
Lasiet arī:
Jānis Timma joprojām nav apbedīts, atklāj basketbolista tēvs
Putins paziņo, ka ir gatavs sarunām ar Ukrainu, taču ir viena nianse
Jāņu svinēšana jeb Jaanipäev Igaunijā: piecas idejas īsam svētku ceļojumam
Latvija izteiks oficiālu piedāvājumu Igaunijas un Lietuvas partneriem ieguldīt līdzekļus airBaltic
Valdībā atbalsta Rail Baltica elektrifikācijas apakšsistēmas izbūvi par 1,765 miljardiem eiro
Avoti: ASV gatavojas karam ar Irānu, lai apturētu tās kodolprogrammu