Publicitātes foto
Valsts svētku laikā īpaši lepojamies ar Latviju, tās skaistumu, sasniegumiem un tradīcijām. Uz svētku galda lieliski iederēsies tradicionāls latviešu virtuves ēdiens – bukstiņputra, kas ir gana izdevīga svētku maltīte arī kuplai saimei.
Modele un raidījumu vadītāja Māra Sleja pārsvarā gatavo pēc receptēm, kam vajadzīgs maz laika – ilgākais, pusstunda. Jo ātrāk ēdienu var pagatavot, jo labāk! Draugiem un radiem viņa negatavo gandrīz nekad. “Es esmu tā, pie kuras nāk ar ēdienu. Mēdz teikt, ka vīrieša sirdi var iekarot ar ēdienu; tā var teikt arī par mani – Māras mīlestība iet caur vēderu,” smej Māra Sleja.
Parasti ģimenē gatavo vīrs, arī iepērkas vīrs – agrāk Māra mēģinājusi iepirkties visai nedēļai, bet tagad pārsvarā to uztic dzīvesbiedram un tikai pa ceļam uz mājām piepērk pa kādam trūkstošam produktam.
Bukstiņputra ar miežu putraimiem
2 personām
Izmaksas vienam cilvēkam: 2,79 eiro
Sastāvdaļas:
200 g kartupeļu;
50 g sīpola;
200 g burkānu;
50 g sviesta Rimi Smart;
100 g bekona Rimi Smart;
100 g putraimu Rimi Smart;
1 buljona kubiņš ICA;
50 g krējuma Rimi Smart;
bunte lociņu;
garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana:
Nomizo burkānus un kartupeļus, sagriez mazākos gabaliņos. Nomizo sīpolu un sagriez smalkos kubiņos. Visus dārzeņus apcep 30 gramos sviesta.
Katlā lej 1,5 litrus ūdens, liec buljona kubiņu un pieber putraimus. Kad burkāni, kartupeļi un sīpoli apcepti, liec katlā arī tos. Putru var vārīt turpat uz plīts vai likt noslēgtā traukā cepeškrāsnī uz 25 minūtēm 180 grādos.
Tikmēr sacep bekonu, lai kraukšķ. Putrai pievieno atlikušo sviestu un pasniedz ar bekonu. Piedeva putrai var būt arī krējums ar sagrieztiem lociņiem.
Lasiet arī: Kaislības virmos! Mīlestības horoskops 2024. gadam