Normunds Baranovskis un Dairis Bertāns. Publicitātes foto
Lielam vīram vajadzīgs kārtīgs ēdiens! Basketbolists Dairis Bertāns labprāt izbauda izsmalcinātas garšas, piemēram, trifeles, taču arī brangu desiņu un sautētu kāpostu porciju nesmādē.
Parasti Dairis Bertāns katru rītu sagatavo sarakstu ar produktiem, kas nepieciešami tieši tajā dienā, un dodas iepirkties. Viņš stāsta: “Man ir nedēļas grafiks, katru dienu cita stila ēdiens. Atliek tikai izvēlēties, piemēram, otrdienā, kuru no pastas ēdieniem gatavot. Man ļoti garšo ēdieni ar trifelēm, trifeļu risoto. Un steiks… nekad neatteikšos no laba steika!”
Kad ciemos nāk draugi vai radi, vienmēr gatavo Dairis. Ēdienkarte atkarīga no kopā sanākšanas iemesla – tās var būt gan restorāna stila trīs kārtu vakariņas, gan kāds klasisks latviešu ēdiens. Piemēram, lēti pagatavojamas brangas vakariņas visai ģimenei – desiņas ar sautētiem kāpostiem.
Desiņas ar sautētiem kāpostiem
4 personām
Pagatavošanas ilgums 1 stunda
Izmaksas: 4,75 eiro
Nepieciešams:
800 g kartupeļu;
3 ēdamk. cukura;
600 g karsti kūpinātas desiņas Rimi Smart;
1 liels sīpols;
saulespuķu eļļa cepšanai Rimi Smart;
30 g sviesta Rimi Smart;
2 ķiploka daiviņas;
1 kg skābētu kāpostu ar ķimenēm.
Pagatavošana:
Sagriez sīpolu un sautē eļļā, pievieno cukuru un karamelizē sīpolus. Liec klāt kāpostus. Ik pa laikam maisot, sautē, līdz tie gatavi.
Nomizo kartupeļus un apcep sviestā, pievieno ķiploku, garšvielas pēc izvēles, sāli. Pielej ūdeni vai buljonu – tik daudz, lai kartupeļi tajā būtu iegremdēti par trešo daļu vai apmēram līdz pusei. Liec cepties cepeškrāsnī 200 grādos uz 20 minūtēm vai nedaudz vairāk – pēc nepieciešamības. Dažas minūtes, pirms kartupeļi gatavi, liec klāt desas, lai tās apcepas.
Lasiet arī: Par teju miljonu atjaunoti Latvijas Radio ēkas logi