Vista noteikti ir viens no tiem ēdieniem, kura pagatavošana neprasa īpašas pūles. Vien pāris garšvielas un tā garšo lieliski.
Ja vēlies ko ārkārtīgi garšīgu un ātri pagatavojamu, tad šis būs laikā! 🙂
Sastāvdaļas:
- 500 g vistas (atkaulota, ar ādu)
- 2 samaltas ķiploku daiviņas
- kārtīga ēdamkarote medus
- 1 ēdamkarote sojas mērces
- 1 ēdamkarote laima sulas
- šķipsniņa kajēnas piparu
- šķipsniņa sāls
- sasmalcināti pētersīļi
- laima šķēlītes
Uzkarsē krāsni līdz 190 grādu temperatūrai.
Vistas gaļu sajauc ar sasmalcināto ķiploku, medu, sojas mērci, laima sulu, kajēnas pipariem, sāli un parastajiem pipariem. Kārtīgi iesmērē gaļā. Gaļu liec cepamajā traukā, kurā ieklāts cepamais papīrs. Pārklāj vistu ar foliju.
Cep vistu apmēram 20 minūtes. Pēc tam noņem foliju un cep vēl 1 minūti, lai apbrūninās āda. Tad ņem ārā no krāsns, dekorē ar pētersīļiem un pievieno laima šķēlītes. Pasniedz siltu.
* Ja vēlies, lai garšvielas iesūktos gaļā, iesmērē vistu un ļauj pāris stundas kārtīgi sasūkties. Pēc tam liec krāsnī. 🙂