Publicitātes foto/ iegūts no “Vincents” Facebook
Šī gada 30.martā restorānā “Vincents” norisinājās preses konference, kurā tika paziņots šefpavārs, kurš turpinās īstenot aizsaulē aizgājušā Mārtiņa Rītiņa – Latvijas pavārmākslas leģendas iedibinātās restorānu kultūras vērtības.
Preses konferencē piedalījās restorāna “Vincents” valde – Emīls Jakrins un Mona Martinsone, kuri informēja par restorāna turpmāko darbību un nākotnes attīstības vīziju.
Konferencē piedalījās arī Uvis Janičenko, kurš ir jaunais “Vincents” šefpavārs, kurš pirms tam apguvis pavāra arodu pasaulslavenos “Michelin” zvaigžņu restorānos.
Valdes loceklis Emīls Jakrins uzsver, ka restorāns “Vincents” visu savu pastāvēšanas laiku bijis etalons Latvijas restorānu sfērai un Mārtiņš Rītiņš vienmēr bija šī restorāna dvēsele, tieši šī iemesla dēļ “Vincents” valde aicināja Mārtiņu atgriezties “Vincentā”, lai turpinātu dot neizmērojamo pienesumu Latvijas restorānu kultūrai. Kā zināms, šī gada 11.februārī Mārtiņš devās mūžībā.
Vienlaikus E. Jakrins nenoliedz, ka ir bijis īsts izaicinājums nodefinēt restorāna nākotni bez Mārtiņa, taču kopā ar partneriem tika pieņemta vienošanās turpināt Mārtiņa iesākto un saglabāt restorānu “Vincents” kā līderi gan Latvijas, gan Baltijas restorānu vidū.
Lasiet arī: Mūžībā devies mīlētais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš
Arī Mona Martinsone piekrīt: “Esam apņēmības pilni turpināt Mārtiņa iesākto, un kā viņš pats teiktu “censties izdarīt labāko, ko vari!” Mēs turpināsim piepildīt Mārtiņa pašmērķi – vienmēr būt soli priekšā citiem, it īpaši kvalitātes ziņā. “Vincents” bija Mārtiņa ģimene un mājas, tāpēc arī turpmāk mēs vēlamies, lai katrs viesis šeit jūtas gaidīts. Restorāna komanda turpinās rūpēties par ikkatra viesa vēlmēm. Un ar vārdu ikkatru, es vēlos uzsvērt, ka turpināsim īstenot katra klienta īpašās vēlmes un ņemsim vērā ēšanas paradumus, piedāvājot ēdienus gan veģetāriešiem, gan vegāniem. Protams, liela nozīme restorānā vēl aizvien tiks piešķirta produktu izcelsmei un kvalitātei. Nenoliedzami, turpināsim sadarboties ar vietējiem zemniekiem un saimniecībām. No savas puses darīsim visu, lai ikviens izejot ir par vienu neaizmirstamu atmiņu bagātāks un ar vēlmi atgriezties pie mums.”
Jauno šefpavāru Uvi Janičenko Mārtiņš jau ilgi vēlējās redzēt savā komandā, jo saskatīja viņā lielu potenciālu.
Jaunais šefpavārs atzīst, ka Mārtiņš noteikti ir “Latvijas šefpavāru tēvs”, un apzinās, ka viņam uzticēta liela atbildība. Aiz cieņas pret Mārtiņu Uvis šo izaicinājumu ir pieņēmis.
Ir svarīgi apzināties, ka pārmaiņas nenotiek vienā dienā, taču ceļa virziens ir skaidrs – turpināt Mārtiņa iesākto, tā Janičenko.
Žurnālistu taujāts, vai tuvākā nākotnē ir mērķis iegūt arī “Michelin” zvaigzni, Uvis atbild: “Ir jātiecas uz mēnesi, lai lidinātos starp zvaigznēm, kas zina varbūt kādā jaukā dienā “Michelin” zvaigznes ieradīsies arī šeit.”