Vakar, 31. oktobrī, Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā tika prezentēts jaunākais Ziemeļvalstu restorānu ceļvedis “White Guide Nordic“. Ceļvedī apkopoti 325 labākie restorāni Dānijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Somijā, Islandē, Faro salās un Grenlandē. Pirmo reizi tajā iekļauti arī 60 Baltijas valstu restorāni, no kuriem par labāko atzīts restorāns “Vincents”.

Šogad ceļvedī apkopots 61 restorāns no Somijas, 64 restorāni no Norvēģijas, 92 restorāni no Zviedrijas, 15 restorāni no Islandes, kā arī 60 restorāni no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Visi restorāni ceļvedī vērtēti un grupēti pēc valsts, kategorijas un lokācijas. Maksimālais punktu skaits, kas tiek piešķirts restorānam, ir 100 punkti: 40 punkti par ēdienu, 20 punkti par apkalpošanu, 20 punkti par dzērieniem un tikpat daudz arī par restorāna atmosfēru.

“Baltijas valstīm ir unikāls kulinārais mantojums un klimats, bet mūs visus vieno īpaši sezonālie produkti, kuru pagatavošanai katrā restorānā tiek izmantotas savas īpatnējās tehnikas. Ja Baltijas valstu gastronomija turpinās attīstīties tādā pašā virzienā, kā tas notiek jau tagad, daudzi atklās Igauniju, Latviju un Lietuvu kā piemērotu gastronomijas ceļojuma galamērķi,” skaidro galvenā Baltijas valstu sadaļas redaktore Anna Mikelsone Bodemarka.

Papildus jaunajā Ziemeļvalstu restorānu ceļvedī tika paziņots arī Baltijas restorānu TOP 30. Šajā kategorijā par labāko tika atzīts restorāns Vincents. Pavisam šajā topā ir iekļauti 5 Latvijas restorāni – bez labākā restorāna titula ieguvēja “Vincenta” arī “Entresol” (27., 28. vieta), “COD Robata Grill” (24. vieta), restorāns “3” (22. vieta) un “Bibliotēka No. 1 Restorāns” (13. vieta). Par labāko restorānu Ziemeļvalstīs tika atzīts restorāns “Esperanto” Stokholmā.

Pavisam izdevumā iekļauti 20 Latvijas restorāni (alfabētiskā secībā): “36. līnija”, restorāns “3”, 3 Pavāru restorāns “Tam labam būs augt!”, “Bibliotēka No.1 Restorāns”, “COD Robata Grill“, Dikļu pils restorāns, “Entresol“, “Equus“, “Ferma”, “Kolonāde”, “Mūsu stāsti”, “Koya“, “Laivas”, “Locale“, “Muusu”, “Per sé, Riviera“, “Valmiermuižas vēstniecība” Rīgā, “Valtera restorāns”, “Vīna studija” un “Vincents”.

Šis ir trešais “White Guide” izdevums, kas ir tapis ar “Live Rīga” un LIAA Tūrisma departamenta atbalstu. Tajā tiek apkopoti labākie Ziemeļvalstu restorāni. Šogad pirmo reizi, pateicoties veiksmīgajai Rīgas Tūrisma Attīstības biroja (RTAB) un Latvijas Investīciju un Attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departamenta, kā arī kopējai Baltijas valstu tūrisma nozares sadarbībai, restorānu ceļvedī iekļauti arī Latvijas restorāni.

 

 

Saistītās tēmas: LabākaisBaltijāRestorānsVincents

youtube icon
Abonēt youtube