Gardi un acij tīkami Cēzara salāti ar grilētiem vistas filejas gabaliņiem, krēmīgām avokado šķēlītēm, olu un kraukšķīgu bekonu.
Pārveido salātus par dienas galveno maltīti.
Sastāvdaļas salātiem:
- 120 grami ciabatta baltmaizes
- 500 grami vistas filejas
- 1 ēdamkarote ķiploku pulvera
- 2 ēdamkarotes kaltētu pētersīļu lapu
- šķipsniņa sāls
- 200 grami bekona šķēlīšu
- 2 vārītas olas
- 2 kārtīgas mazgātas salātlapas
- 1 avokado
- 1/2 glāze smalki rīvēta parmezāna siera
Sastāvdaļas mērcei:
- 2/3 glāze grieķu jogurta
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 2 ķiploku daiviņas, saspiestas
- 2 anšovu filejas, smalki sakapātas
- sula no puses citrona
- 3 ēdamkarotes svaigi rīvēta parmezāna siera
- sāls un pipari
Salāti:
1. Uzkarsē krāsni līdz vidējai temperatūrai, liec iekšā apgrauzdēt ciabattu, kamēr maize grauzdējas, sagatavo vistu.
2. Iesmērē vistas filejās (sagrieztas plānākās) ķiploku pulveri, sāli un pētersīļu lapas. Uz uzkarsētas pannas liec vistu cepties, lai ir zeltaina no abām pusēm. Pēc tam vistu noliec malā. Uz pannas liec bekona šķēlītes, cep, līdz kļūst zeltainas un kraukšķīgas. Laikā, kad cepas bekons, uzvāri olas, līdz sev vēlamajam stāvoklim. Neaizmirsti par grauzdiņiem cepeškrāsnī.
Mērce:
1. Sajauc jogurtu, eļļu, ķiplokus, anšovus, citronu sulu un parmezāna sieru viendabīgā masā. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Kad viss ir sagatavots, ņem salātlapas. Tās traukā ar vistu, olām (pārgrieztas uz pusi), avokado šķēlēm, bekonu un parmezāna sieru. Labi apmaisi un pārlej ar mērci.
Lai labi garšo! 🙂
Avots: Cafe Delites