Foto: Viktorija Kožemjakina

Daļa pasaules 28.maijā godina vienu no ātrās ēdināšanas ikonām, visu burgeru “vectētiņu” – hamburgeru! Sulīgs, sātīgs, garšīgs un, ja pareizi pagatavots, arī veselīgs hamburgers noteikti ir kaut kas vairāk par ēdienu –  leģenda. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone, gaidot hamburgeru dienu,  piedāvā klasiska, veselīga burgera recepti īstiem garšas svētkiem.

Klasiskais hamburgers

Sastāvdaļas (4 burgeriem)

gaļas kotletēm

400 g maltas liellopa gaļas (ar samazinātu tauku saturu)

40 g smalki sarīvēta Čedaras siera

1 ēdamk. smalki sakapātu pētersīļu

2 ēdamk. marinādes no marinētiem gurķiem

1/2 tējk. ķiploka pulvera

sāls, pipari

mērcei

80 g grieķu jogurta

20 g tomātu pastas

1 tējk. sinepju

1/2 tējk. tobasco mērces (ja vēlas)

1 ēdamk. vūsteras mērces

sāls, pipari pēc garšas

4 burgeru maizītes (vislabāk izvēlēties pilngraudu maizītes)

1 tomāts

1 sarkanais sīpols

2 – 4 marinēti gurķīši

4 salātlapas

Pagatavošana:

Sajauc visas sastāvdaļas gaļas kotletei un liec ledusskapī uz 20-30 min, lai nedaudz ievelkas.

No masas izveido četras līdzīga izmēra kotletes un strauji apcep tās uz pannas vai grila, 4-5 minūtes no katras puses, līdz tās kļūst brūnas un gatavas (nepārcep, lai gaļa nav sausa).

Apgrauzdē burgermaizītes uz sausas pannas.

Sajauc visas mērces sastāvdaļās un sagriez dārzeņus plānās šķēlītēs.

Veido burgerus – uz apakšējām burgermaizītēm liec nedaudz mērces, tad salātlapas, virsū burgerkotletes, tad pārklāj to ar tomātu šķēlītēm, sarkanā sīpola šķēlītēm, tad gurķu šķēlītēm. Otru burgermaizi arī nedaudz apsmērē ar mērci un liek pārējām sastāvdaļām pa virsu. Baudi siltus.

youtube icon
Abonēt youtube