Sangriju ierasts baudīt karstās vasarās, kad gribas ko spirdzinošu un eksotisku. Tomēr, ko darīt, ja arī rudens drēgnumā vēlies nobaudīt ko tik gardu, bet saproti, ka vasara jau cauri?

Piedāvājam karstvīna sangriju ar sarkaniem un zaļiem augļiem. Šis dzēriens baudāms gan karsts, gan atdzesēts. Tomēr, ja šajos ziemīgajos rudens vakaros vēlies dzērienu karstu, šeit būs pamācība, kā to pagatavot.

Sastāvdaļas: 

  • 1 sarkanvīna pudele
  • 2 glāzes dzērveņu sulas
  • 1 glāze svaigu vai saldētu dzērveņu
  • 1/2 glāze apelsīnu liķiera
  • 1/2 glāze brūnā cukura
  • 2 kanēļa standziņas
  • 1 apelsīna miziņa
  • 2 zaļi āboli

Vīnu, dzērveņu sulu, dzērvenes, apelsīnu liķieri, cukuru, kanēļa standziņas un apelsīna miziņu liek kastrolītī. 

Uzsildi kastrolīti vidējā temperatūrā un maisi apmēram piecas minūtes, līdz cukurs pavisam izkusis. 

Noņem no plīts un atpūtini 15 minūtes. 

Karstvīnā iegriez ābola šķēlītes un pasniedz nekavējoties vai atdzesētu. 

* Šim dzērienam var pievienot arī apelsīna šķēlītes, ja vēlies skābāku garšu. 🙂

Avots

Saistītās tēmas: karstvīnssangrijaSiltivīns

youtube icon
Abonēt youtube