Foto: Pexels
Pašas sirsnīgākās dāvanas ir tās, kurās ielikta vislielākā mīlestība, – pašu gatavotās! Gada gaišāko svētku gaidās šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka dažas idejas gardām un izdevīgām Ziemassvētku dāvanām, ko pagatavot spēs ikviens, sagādājot pārsteigumu apkārtējiem.
“Visvērtīgākās dāvanas ir tās, kas gatavotas ar mīlestību un dāvā jaunu pieredzi – kopīgus piedzīvojumus, atmiņas, garšu atklājumus. Turklāt nav jātērē milzu līdzekļi vai jābūt pieredzes bagātam pavāram – dāvināt jaunas garšas ir pa spēkam ikvienam! Radiet savu unikālo garšu kombināciju un kārtojiet sausās sastāvdaļas burciņā, papildiniet to ar īpašu novēlējumu vai recepti, un šajos svētkos dāviniet neaizmirstamu garšu, smaržu un krāsu buķeti! Unikālu izejvielu vai garšvielu maisījumu var sagatavot gan saldiem kārumiem, gan kā piedevu pamatēdieniem – katram pēc gaumes un paradumiem, turklāt tās būs oriģinālas un neparastas dāvanas vienīgajā eksemplārā, kam līdzīga nebūs nekur pasaulē,” saka šefpavārs Normunds Baranovskis.
Lūk, dažas idejas vienkāršām, gardām un jaukām dāvanām:
Gardais kakao maisījums
Nepieciešams:
stikla burciņa vai krūzīte ar vāku;
75 g kakao pulvera;
20 g šokolādes čipsu;
20 g pūdercukura;
nedaudz mini zefīriņu.
Pagatavošana:
Krūzē vai burciņā kārtās saber visas sastāvdaļas. Lai dāvana būtu pilnīgāka, komplektā var pievienot arī paku pienu, kas būs nepieciešams dzēriena pagatavošanai.
Bagātīgais cepumu maisījums
Nepieciešams:
stikla burciņa ar vāku;
1 glāze miltu;
½ glāze auzu pārslu;
½ glāze brūnā cukura;
½ glāze šokolādes čipsu;
½ glāze žāvētu dzērveņu;
½ tējk. sāls;
¼ – ½ tējk. cepamā pulvera.
Pagatavošana:
Burciņā kārtās saber visas sastāvdaļas. Lai dāvana būtu pilnīgāka, to var papildināt, atsevišķi pievienojot arī sviestu un olas, kas būs vajadzīgi cepumu pagatavošanai.
Aromātiskais cepeša garšvielu maisījums
Nepieciešams:
neliela stikla burciņa ar vāku;
40 g sāls;
10 g čili pulvera;
30 g maltu melno piparu;
10 g paprikas pulvera;
10 g ķiploku pulvera;
½ tējk. sāls.
Pagatavošana:
Burciņā kārtās saber visas sastāvdaļas.
Lasiet arī: Pielabini Pūķi! Ēdieni, ko likt un pavisam noteikti nelikt galdā Vecgada vakarā