Vulkāni uzreiz tiek asociēti ar kaut ko dzīvībai bīstamu un cilvēkam nekontrolējamu. Šis dabiskais laika deglis īsā brīdī var iznīcināt veselu pilsētu – tā tas ir noticis agrāk un, protams, var notikt arī nākotnē. Tomēr daudzi no dusošajiem vulkāniem aizvien vairāk sāk ieinteresēt aizrautīgus ceļotājus, kas personīgi vēlas ieskatīties nāvīgajā vulkānā.

Etna, Itālija

Etna ir viens no aktīvākajiem vulkāniem pasaulē. Tuvākā pilsēta Katānija tika iznīcināta vulkāna izvirduma laikā 1669.gadā. Tagad apmeklētājiem par nelielu samaksu ir iespēja tikt līdz vulkāna augstākajam punktam un veikt apļveida ekskursiju ar īpašu vilcienu.

Eijafjadlajegidls, Islande

2010.gadā tieši šī vulkāna dēļ liela daļa Eiropas lidostu bija spiestas uz laiku apturēt savu darbību. Šobrīd desmitiem ceļojumu aģentūras piedāvā ekskursijas kalnā un pat piedzīvojumu braucienu ar džipu.

Orizaba, Meksika

Pagaidām Orizaba vulkāns nav aktīvs. Pēdējais tā postošais izvirdums notika 19.gadsimtā. Augstākais kalns Meksikā ik gadu piesaista lielu skaitu tūristu, lielākā daļa no viņiem dod priekšroku tajā uzkāpt ar kājām.

Paikaja, Gvatemala

Ik dienu šeit ir satiekami tūristi no visām pasaules malā. Ceļotāji mēro diezgan bīstamu ceļu līdz vulkānam, lai ielūkotos tā krāterī.

Sakuradžima, Japāna

Lavas plūsma pēc izvirduma 1914.gadā pārvērta šo salu pussalā. Vulkāns vienmēr ir aktīvs un tiek novēroti līdz pat divsimt izvirdumiem gadā.

Kilauza, Havaju salas

Šis vulkāns atrodas plaša nacionālā parka teritorijā, kas piesaista aptuveni trīs miljonus tūristu katru gadu.

 

Saistītās tēmas: ceļojumiTūristiVulkāni

youtube icon
Abonēt youtube