Šajā lielo tehnoloģiju valstībā ir trīsmetrīgas ielas, bet automašīnas šeit ir aizliegtas. Masdar City Arābijas tuksneša malā ir kļuvusi par pirmo globālo pasaules klases eko eksperimentu. Šī pilsēta būšot paredzēta visiem uzņēmumiem, kas darbojas tehnoloģiju jomā. Lai gan sākotnējā koncepcija tiks pārskatīta un, iespējams, idejas tiks mainītas, bet šāds projekts varētu izskatīties visai iespaidīgi!

Pilsēta tika izdomāta pilnīgi autonoma: tā pārstrādās atkritumus, pati ražos saules enerģiju, savāks lietus ūdeni un tā tālāk. Pēc 10 gadiem Masdarē, kuras konstrukcijai plānots piešķirt 22 miljardus ASV dolāru, ir doma izmitināt ap 40 000 cilvēku, vēl 50 000 ik dienu iebrauktu un izbrauktu no pilsētas, kā arī izveidot vietas 11 500 uzņēmumiem, kas šeit veiks savu darbību. Projekta attīstībā piedalījās pasaulslavenais arhitekts Normens Fosters (Norman Foster).

Nav ne mazākās nojausmas, kā šāds tehnoloģijas brīnums pilsētas izskatā varētu izskatīties? Ieskaties galerijā un gūsti iespaidu par nākotnes dzīvesvietām, kuras, iespējams, drīz vien ieņems visu pasauli!

 

youtube icon
Abonēt youtube