Reizēm ir brīži, kad rodas vēlme ieskatīties nākotnē. Tas tā bijis jau gadsimtiem ilgi. Tā kā iestājies gada tumšākais laiks, kā arī veļu laiks, aizvien vairāk prātā klejo domas par šajā gadā padarīto un par to, ko gan atnesīs Jaunais gads. Tāpēc šīs nedēļas saruna ar taroloģi Hiralionu jeb taro kāršu licēju būs tieši laikā! Šajā nedēļā uzzināsiet vairāk par to, kas ir taro kārtis, uz kādiem jautājumiem tās var sniegt atbildi, tā ir maģija, zinātne vai cilvēku programmēšana, vai vēl kas cits?

Taro pasaulē taroloģe darbojas ar vārdu Hilariona, viņa arī raksta rubriku žurnālā Spīgala. Jaukās balss īpašniece izvēlas savu vārdu neatklāt, sakot, ka taro pasaulē viņu pazīst šādi. Jāteic, ka taroloģei jau ir uzteicama pieredze, viņa ar kārtīm strādā jau padsmit gadu. Hilariona ne tikai liek kārtis jeb konsultē, bet nu jau māca arī jaunos speciālistus. Jautājot, kā viņai pašai radās interese par taro kārtīm, viņa saka, ka jau no bērnības. “Es pat nezinu, bet atceros, ka biju maza, es zināju, ka likšu kārtis.”

Taro kārtis ir vissenākās no zīlēšanas kārtīm

Jāmin, ka Taro kārtīm ir ļoti sena vēsture – gadsimtiem sena. Taroloģe atklāt, ja sākotnēji Taro kārtis tika izmantotas kā spēļu kārtis vakaros, taču tikai vēlāk kārtīs tika ievietoti simboli, kas arī ir galvenā atslēga, kā tās strādā. “Klasiski cilvēkiem taro kārtis asociējas ar nākotnes zīlēšanu, lai gan patiesībā tā ir tikai viena maza daļiņa, ko ar kārtīm var izdarīt,” intriģējoši min Hilariona.

Lūgta pastāstīt, ko tad vēl ar kārtīm var izdarīt, viņa teic: “Jebkuras esošās situācijas analīzi cilvēka dzīvē mēs varam aplūkot kārtīs. Piemēram, paskatīties, kādas ir šī brīža attiecības, it īpaši tad, ja šķiet, ka nav kaut kas, kā vajag, un gribētos kaut ko uzlabot. Tad apskatāmies šī brīža situāciju, kas ir stiprās un vājās puses. Kad ir iegūts kopskats, tad cilvēks var skatīties, ko vajadzētu un nevajadzētu darīt. Tāpat kārtīm var vaicāt, ko konkrētajā situācijā darīt vai nē, tādējādi iegūstot dažādus padomus vajadzīgajai situācijai.”

Izvēle – kuru darbu vai partneri man izvēlēties?

Vēl ļoti populārs iemesls, kādēļ izmantot taro kārtis, ir izvēle. “Ja man ir divi darba piedāvājumi, varam paskatīties, ko varētu dot viens vai otrs, tad attiecīgi izvērtēt. Tad vēl iespējams paskatīties pagātnes ietekmi uz nākotni, it īpaši, ja cilvēkam ir bijusi sarežģīta situācija pagātnē un tā neliek mierā. Tad ir iespējams aplūkot, kas tas ir, kāpēc šo situāciju nevar atlaist un ko darīt, lai to paveiktu. Tur var būt jebkas – attiecības, bērnība u.tml.”

Ja runājam par klasisko asociāciju par to, ka taro kārtis zīlē nākotni, tad būtiski noskaidrot – vai kārtīs iespējams redzēt visu cilvēka dzīvi līdz pat norietam? Taroloģe uzsver, ka nākotnes zīlēšana, pēc viņas domām, vislabāk darbojas īstermiņā – līdz gadam. “Cilvēks mainās ik dienas, līdz ar to mainās arī prognoze, ko kārtis ir solījušas, cilvēka enerģija kļūst citāda, tāpēc skatīties kārtīs ar ilgtermiņa nākotni, manuprāt, nevajadzētu, es to nedaru.” Vienlaikus Hilariona min, ka vēlme paskatīties nākotni ir īpaši aktuāla gada beigās.

Vēl, runājot par laiku, Hilariona min, ka praksē bieži dzirdami cilvēku jautājumi – “kad notiks tas un tas”, “kad es atradīšu darbu”, “kad mani paaugstinās”, “kad es apprecēšos” utt., “taču es parasti mudinu meklēt atbildi nevis – kad būs tas un tas, bet kas jādara, lai vēlamais notiktu, kas man var traucēt”. “Jo vairāk mēs apspēlēsim šāda veida jautājumus, jo vairāk tas mums palīdzes,” iesaka taroloģe.

Īsāk sakot, taro kārtis var palīdzēt saskatīt notikumus gan pagātnē, gan tagadnē, gan nākotnē.

Taču arī šie nav vienīgie aspekti, ko kārtis var sniegt. Taroloģe min, ka tās var kalpot kā talismans (ejot uz darba interviju vai pat randiņu), ka arī ar tām var meditēt.

Pagātne, tagadne, nākotne 78 kārtīs?

Katra cilvēka dzīvē ir tik daudz pagriezienu, tas taču nav noslēpums, vai ne? Nav divu vienādu likteņu. Kā iespējams 78 kārtīs atrast atbildes uz tik daudz svarīgiem dzīves jautājumiem?

Ar pilnu ziņas materiālu var iepazīties ŠEIT – Chillpill sarunājas | Taro kārtis – maģija vai zināšanas?

Foto: Unplash.com

youtube icon
Abonēt youtube