Arī jauns konkurss uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu, visticamāk, noslēgtos bez rezultāta, žurnālistiem pirmdien, komentējot partijas “Vienotība” lēmumu neatbalstīt Ingas Koļegovas kandidatūru uz dienesta vadītāja amatu un rosinājumu izsludināt jaunu konkursu, teica Ministru prezidents Māris Kučinskis (Zaļo un zemnieku savienība (ZZS)).

Viņš norādīja, ka “Vienotībai” ir tiesības uz šādu lēmumu un tās piedāvājumi tiks izskatīti.

Vienlaikus premjers piebilda, ka jauna konkursa rīkošana nav labākais risinājums pašreizējā situācijā, jo jauns konkurss var, visticamāk, beigties bez rezultāta līdzīgi kā iepriekšējais. Tāpat jauna konkursa izsludināšana var paildzināt VID vadītāja meklējumus, jo, visticamāk, konkurss noslēgtos tikai novembra beigās, decembrī, kas nenāktu par labu VID darbam.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka partija “Vienotība” neatbalsta Inga Koļegovas kandidatūru VID ģenerāldirektora amatam saistībā ar neatbilstībām viņas amatpersonas deklarācijā. ZZS jau paudusi atbalstu Koļegovas kandidatūrai, savukārt Nacionālā apvienība to atbalstījusi ar nosacījumu, ka pēc gadā būtu jāpārvērtē Koļegovas sniegums.

Tāpat vēstīts, ka finanšu ministre Dana Reizniece–Ozola (ZZS) oficiāli izvirzījusi Valsts vides dienesta (VVD) vadītāju Koļegovu VID ģenerāldirektora amatam. Par Koļegovas pārcelšanu amatā valdība lems otrdien, 9.augustā.

Iepriekšējā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone jūnija beigās atstāja amatu. Uz VID ģenerāldirektora amatu tika izsludināts konkurss, kas noslēdzās bez rezultātiem. No četriem amata pretendentiem, kas tika virzīti konkursa otrajai kārtai, neviens netika atzīts par piemērotu, tāpēc tika nolemts VID jauno vadītāju meklēt valsts pārvaldē bez konkursa. Līdz šim uzrunātas vairākas amatpersonas, tostarp Koļegova, Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš un Patērētāju tiesību aizsardzības centra vadītāja Baiba Vītoliņa, taču pēdējie divi atteicās pretendēt uz attiecīgo amatu.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas.

Informācija: BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas: ekonomikaKučinskismikroekonomikaVIDziņasZZS

youtube icon
Abonēt youtube