Divu Bengāzī, Lībijā, 2012.gadā teroristu uzbrukumā ASV misijai nogalināto amerikāņu vecāki pirmdien vērsušies tiesā pret Hilariju Klintoni, kas tolaik bija ASV valsts sekretāre, bet šobrīd kandidē uz Balto namu.

Asiņainajos 2012.gada notikumos zināma loma bijusi tam, ka Klintone izmantojusi privātu e-pasta serveri, prasībā norāda Patriša Smita un Čārlzs Vudss – Šona Smita un Tairona Vudsa vecāki. Bijusī valsts sekretāre arī viņus publiskos paziņojumos apmelojusi, norāda vecāki.

Smits bija informācijas vadības amatpersona, bet Vudss – drošības amatpersona. Viņi abi bija dislocēti Bengāzī.

“Uzbrukumu Bengāzī tieši un netieši – mazākais, zināmā mērā – izraisīja apsūdzētās Klintones “ārkārtīgā paviršība”, strādājot ar konfidenciālu un slepenu informāciju”, piemēram, attiecībā uz Valsts departamenta darbinieku dislokācijas vietām Lībijā, teikts prasībā.

Kaut arī šāda saistība nav konstatēta, prasībā teikts – tas ir “ļoti iespējams”, ka Klintone sūtīja un saņēma informāciju par ASV vēstnieka Kristofera Stīvensa aktivitātēm.

Šāda informācija “viegli varēja nokļūt pie ārzemju valdībām” un to varēja iegūt islāma teroristi, teikts prasībā.

Kad Klintone pēc Bengāzī notikumiem tikusies ar nogalināto amerikāņu vecākiem, viņa teikusi, ka uzbrukumu izraisījis kāds video, kas ievietots vietnē “YouTube” un izsaucis pretrunīgu reakciju, norādīja Smita un Vudss. Vēlāk intervijās viņa noliedza, ka šādi būtu izteikusies, un skaidroja, ka vecāki viņas teikto atceras aplami.

Runā Republikāņu partijas nesenajā konventā Klīvlendā Smita sacīja: “Es dēla nāvē vainoju personīgi Hilariju Klintoni”.

Smitu un Vudsu pārstāv Vašingtonas advokāts Larijs Kleimans, kas ir pazīstams Klintonu kritiķis.

2012.gada septembrī uzbrukumā Savienoto Valstu konsulātam Bengāzī Lībijas austrumos tika nogalināts ASV vēstnieks Stīvenss un vēl četri amerikāņi.

 

 

Info: BNS

Saistītās tēmas: BengāzīHilarija KlintoneTiesa

youtube icon
Abonēt youtube