Ja sekojat līdzi 2016. gada vasaras olimpiskajām spēlēm, tad noteikti būsiet pamanījuši, ka apbalvošanas ceremonijā līdzās pasniegtajām medaļām vairs netiek dāvināti ziedi, bet gan spēļu simboliskas skulptūras ar Rio logo. Jautāsiet, kādēļ?

Rio olimpisko spēļu pārstāvji stāsta, ka šīs ir pirmās olimpiskās spēles, kurās netiek pasniegti ziedi. 3D drukātās skulptūras ar Rio olimpisko logo izstrādājis Brazīlijas grafiskais dizaineris Freds Gelli.

Saskaņā ar olimpisko spēļu pārstāvju teikto, dāvināt ziedus apbalvošanas ceremonijā ir lieki un izšķērdīgi, tie ātri novīst, un bez medaļām olimpiešiem nekas cits vairs nepaliek par atmiņu. Tā kā spēļu galvenā ideja ir ilgtspējība it visā, tad Olimpiādes veidotāji sliecās par labu pārmaiņām.

Tomēr daudzi Twitter lietotāji šķita ļoti apmulsuši un īsti nespēja izprast, kā dēvēt to lietu, kas tiek pasniegta olimpiešiem – saukt to par dāvanu, skulptūru, rotaslietu vai ornamentu.

Kaut arī vēl līdz galam nav izlemts, kā saukt šo simboliku, jāteic, olimpiešiem būs vismaz vēl viena lieta, ko aizvest mājās. Protams, izņemot pašu medaļu.

Saistītās tēmas: MedaļasOlimpiskās spēlesRioskulptūras

youtube icon
Abonēt youtube