Iespaids par kādu pilsētu lielā mērā balstās arī tās iedzīvotājos. Katru gadu “Conde Nast Traveler” publicē pasaules draudzīgāko valstu reitingu, pamatojoties uz auditorijas un lasītāju aptaujām. Tātad uz šīm pilsētām ir nepieciešams doties, ja vēlies piedzīvot draudzīgu un pretimnākošu attieksmi.

1. Reikjavika, Islande

Kopš tā laika, kad “Icelandair” uzsāka visiem pieejamo programmu “Layover”, par valsts skaistumu uzzināja desmitiem tūkstoši eiropiešu un amerikāņu. Šī pilsēta ir kļuvusi par īstu svētceļojumu vietu visiem tiem, kas novērtē ne tikai pilsētas izskatu, bet arī attieksmi no vietējiem iedzīvotājiem. Šeit cilvēki ir priecīgi tikties un iepazīties ar svešiniekiem.

2. Vellingtona, Jaunzēlande

Vellingtona ir absolūti satriecoša ostu pilsēta ar lieliskiem restorāniem un draudzīgiem cilvēkiem. Šeit ļoti rūpīgi un uzmanīgi attiecas pret vidi, bet arhitektūru vietējie sargā kā vēstures dārgumu.

3. Edinburga, Skotija

Brīnišķīga senās arhitektūras un modernās dzīves pieejas kombinācija. Skotijas galvaspilsēta ir īsta meka tiem, kuriem ir svarīga laba virtuve un īpašs alkohola pasniegšanas veids. Ne velti Skotija ir slavena ar saviem bāriem un spirta rūpnīcām.

4. Brige, Beļģija

Uz Briges robežas atrodas slēptais portāls, kas ceļotāju ieved viduslaiku stāstā. Raksturot šo mazpilsētu, kur nav nemaz tik daudz apskates objektu, var stundām ilgi: tā ir nenotverama atmosfēra, kuru šai pilsētai brīnumainā kārtā ir izdevies saglabāt līdz pat mūsdienām.

5. Krakova, Polija

Sarežģītā pilsētas vēsture ceļotājam uzliek savus pienākumus: pieveikt stundu ilgu braucienu, lai godinātu Aušvices upurus, ir jāizvēlas ikvienam tūristam. Klasiskā Eiropas arhitektūra, šauras ieliņas – šeit būtu vēlme palikt ilgāk nekā tikai uz pāris dienām.

6. Sidneja, Austrālija

Sidneja joprojām ir daudzu ceļotāju topa vieta, kur doties. Skaistā piejūras pilsēta nonāca “Conde Nast” pagājušā gada sarakstā: pilsēta ir lielisks mūsdienu arhitektūras piemērs, kādai vajadzētu būt katrai kultūras pilsētai.

Saistītās tēmas: ceļojumiDraudzīgas pilsētasTūristi

youtube icon
Abonēt youtube