Garda siera kūka, kas būs ideāli piemērota nedēļas noslēgumam.

Sastāvdaļas:Raspberry-Cream-Cheese-Coffe-Cake-Site2

Pildījums:

  • 250 ml krēmsiera
  • 1/4 glāzes cukura
  • 1 olas baltums
  • 1 glāze svaigu, sausu, mazgātu aveņu

Kūkai:

  • pusotra glāze miltu
  • 1/2 tējkarotes cepamais pulveris
  • 1/2 tējkarotes sodas
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 5 ēdamkarotes sviesta
  • 1/2 glāze cukura
  • 1 ola
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • nepilna glāze skābā krējuma

Kūkas virskārtai:

  • 1/3 glāzes cukura
  • 1/2 glāzes miltu
  • 3 ēdamkarotes atdzesēta, cieta sviesta

Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Izvēlies sev vēlamo pannu, kurā cepsi kūku. Ieliec tajā cepamo papīru un pagaidām noliec pannu malā.

Pildījums: sajauc krēmsieru ar cukuru, maisi lēnām līdz masa kļūst viendabīgi krēmīga. Pievieno olas baltumu un lēni, mierīgi apmaisi tikai tik daudz, lai viss sajaucas kopā. Neaizraujies!

Kūkas mīkla: traukā samaisi kopā miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli. Noliec malā.

Ar mikseri vidēji lēni samaisi sviestu un cukuru. Pievieno olas un olas dzeltenumu, kā arī vaniļas esenci. Šo masu lēni un mierīgi pievieno miltu maisījumam, maisi un papildus pievieno skābo krējumu. 

Mīklu pārnes uz pannas un izlīdzini, lai ir vienmērīga. Pārlej ar krēmsiera masu. Pāri masai pārber avenes. 

Kūkas virskārta: bļodā apvieno cukuru, miltus un cieto sviestu. Maisi ar dakšiņu vai mīklas maisītāju tā, lai veidotos drupačas (zirņa lieluma drupačas). 

Pārkaisi drupačas pāri avenēm. 

Liec cepeškrāsnī uz apmēram 40-45 minūtēm. Vēlāk ieliec ledusskapī, lai pavisam atdziest. 

* Ja nevēlies izmantot krēmsieru, tikpat labi der arī grieķu jogurts. 

Labu apetīti! 

Saistītās tēmas: kafijas kūkakūkasaldumssiera kūka

youtube icon
Abonēt youtube