LNMM sadarbībā ar Baltic International Bank, “LG Electronics Latvia” un “CUBE Mobile” izstādes “Janis Rozentāls (1866–1916). Māksla un tehnika” apmeklētājiem sagatavojis unikālu ceļvedi ekspozīcijā “Jaņa Rozentāla “gaismas bildes””, kas palīdzēs gūt padziļinātu ieskatu ievērojamā latviešu glezniecības klasiķa daiļradē.

Mobilais ceļvedis ir īpaši veidots konkrētajai izstādei un ļauj pētīt fotogrāfijas, vēsturiski dēvētas par “gaismas bildēm”, kas slēpjas aiz autora kompozīcijām, atklājot to nozīmi mākslas darbu radīšanā. Skatītāji uzzinās, kā tapušas tādas slavenas Jaņa Rozentāla gleznas kā “No baznīcas (Pēc dievkalpojuma)”, “Dubultportrets”, “Mākslinieka darbnīcā”, “Ganu meitas dziesma”, “Gavilējošie bērni (Pavasara dziesma)”, “Veļas mazgātājas”, “Zem pīlādža”, “Rudens saulē (Parkā)”, “Ellijas Rozentāles portrets”, “Kristus un samariete”.

Mobilais ceļvedis kā atsevišķa sadaļa ir pieejams LNMM mobilajā aplikācijā “Mākslas muzejs” latviešu, angļu un krievu valodās. Apmeklētāji aicināti bez maksas lejupielādēt mobilo aplikāciju savos viedtālruņos un izmantot to izstādes apskates laikā. Android ierīcēs aplikācijas jauno sadaļu var lejupielādēt vietnē “GooglePlay”, IOS ierīcēs aplikācija lejupielādējama “AppStore”. Savukārt tie mākslas cienītāji, kuru rīcībā nav mobilās ierīces aplikācijas aktivizēšanai, varēs izīrēt to ceļveža lietošanai uz vietas muzejā (ierīces īres cena 1,50 EUR).

Saistītās tēmas: Janis RozentālsLNMMMobilais Pielikums

youtube icon
Abonēt youtube