“Disneyland” atrakciju parks gan ir pasaules populārākais parks, bet tas nav īpaši neparasts. Pasaulē ir izveidoti tematiskie parki, kas iedvesmo: kaut kas no rotaslietām un dzīvniekiem. Kādi izskatās pasaules neparastākie tematiskie atpūtas parki?

Sanre Purolend un Harmony Land (Tokija, Japāna)

Šis japāņu atrakciju parks veltīts mazajam, baltajam kaķēnam Hello Kitty. Parks piedāvā izklaides gan telpās, gan brīvā dabā. Dejas kostīmos, teātra izrādes, atrakcijas, restorāni un suvenīri – šeit var pavadīt kaut visu dienu.

Bon Bon Zeme (Holmegarda, Dānija)

Šis tematiskais parks Dānijā ir pārpildīts ar neparastiem objektiem un statujām, piemēram, ļaunām žurkām, govīm un suņiem. Un bērni viņus mīl!

Winderland (Kalkāra, Vācija)

tem8 tem9

Gigantiskais tornis atrakciju parkā ne velti izskatās pēc atomelektrostacijas torņa – tas patiešām ir īsts! Parks tika uzcelts 1990. gadā vecas atomelektrostacijas vietā. Torņa centrā atrodas karuselis.

Terra Santa (Buenosairesa, Argentīna)

Pasaulē pastāv tikai daži reliģiski tematiskie parki, un viens no tādiem ir Terra Santa.

Izklaides parks Suoi Tien (Hošimina, Vjetnama)

Suoi Tien parkā bez atrakcijām, karuseļiem, zoodārza, krokodilu fermas, kino un akvaparka atrodas arī daudz reliģiskās ēkas un skulptūras.

Joyland Changzhou (Guančžou, Ķīna)

Kurš vēlētos apmeklēt orku ciematu Azeroth World Of Warcraft vai piedalīties cīņā ar citplanētiešiem? Šis tematiskais parks sniedz apmeklētājiem neparastu datorspēļu un izklaides pieredzi.

Kristāla pasaule (Vatensa, Austrālija)

Swarovski kristālus tagad izmanto ne tikai lustrās un rotaslietās. Swarovski tematiskais parks ir ideāla vieta, kur pavadīt ģimenes brīvdienas. Tas 1995. gadā tika atvērts kā muzejs. Vēlāk parks tika paplašināts, izveidojot milzīgu labirintu un torni ar bērnu rotaļu laukumu.

Mazo cilvēku karaļvalsts (Kunmina, Ķīna)

Šajā karaļvalstī strādā tikai mazie cilvēki. Viņi šeit gan dzīvo, gan strādā, veidojot izrādes divas reizes dienā. Šī ir vienīgā vieta pasaulē, kur parasti cilvēki var justies kā milži.

Bērnu republika (La-plata, Argentīna)

Šis tematiskais parks izskatās kā pilsēta, kas atbilst 10 gadus veciem bērniem. Šeit atrodas Venēcijas banka, Indijas kultūras pils, viduslaiku baznīcas un pat ugunsdzēsēju depo – kopumā 32 pazīstami arhitektūras objekti no visas pasaules.

Ferrari pasaule (Abu Dabi, Apvienotie Arābu Emirāti)

Tā ir grezna vieta visiem, kas ir Ferrari automašīnu fani. Šajā parkā atrodas milzīgs, sarkans komplekss, kas atgādina kosmosa kuģi. Ferrari parkā atrodamas visas iespējamās Ferrari automašīnas. Šeit arī atrodas ātrākie amerikāņu kalniņi pasaulē. Katapulta tās pasažierus 5 sekunžu laikā spēj uzmest gaisā ar 240 km/h lielu ātrumu.

Saistītās tēmas: ceļojumifotopasauletematiskie parki

youtube icon
Abonēt youtube