Vai esi kādreiz domājusi par to, kādēļ gan sievietēm pēc 40 bieži vien raksturīgi īsi mati un frizūras? Kādēļ tie ir zaudējuši savu kuplumu un mirdzumu? Jāatzīst, ka jaunākajām modes tendencēm ar to ir maz saistības. Patiesībā mūsu mati piedzīvo dabīgo procesu – novecošanos un pirmās pazīmes, kas par to liecina, parādās jau aptuveni 30 gadu vecumā.

Tas ir dabīgs process, jo līdz ar gadiem viss mūsu organisms noveco. Vielmaiņa palēninās, un līdzīgi notiek ar matu folikulām. Rezultātā matu augšana palēlinās un folikulām ir grūtāk piegādāt matiem visus nepieciešamos vitamīnus un proteīnus. Arī melanīns – hormons, kas ir atbildīgs par mūsu matu krāsu, laika gaitā samazinās. Tādēļ mūsu mati paliek sirmi.

3-38

Kā jau minēts, ar laiku mati zaudē savu spēku. Būtiskas barības vielas un proteīni nodrošina matu izturību, tomēr to līmenis laika gaitā samazinās. Mati kļūst nenoturīgāki pret visa veida apkārtējās vides negatīvo ietekmi, tādēļ tie lūzt un šķeļas vieglāk. Tā kā mati atūdeņojas, tie kļūst mazāk noturīgi pret karstumu vai aukstumu. Rezultāts ir trausli un pinkaini mati, kurus parasti ir arī grūti ķemmēt.

Mature woman, profile

Mature woman, profile

Iesaku papildināt ikdienas matu kopšanas līdzekļu klāstu ar produktiem, kas satur plašu spektru matiem nepieciešamās barības vielas un vitamīnus. Piemēram, izvēlēties šampūnu un kondicionieri, kas ir bagātināts ar lipīdiem un aminoskābēm, tās ir neaizstājamas vielas veselīgiem un stipriem matiem.

Saistītās tēmas: fotomatisievietēmskaistums

youtube icon
Abonēt youtube