Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kā arī Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža ceturtdien ar uzvarām noslēdza ASV notiekošā Pasaules kausa Longbīčas “Grand Slam” turnīra apakšgrupu sacensības, tādējādi abiem duetiem sasniedzot izslēgšanas turnīru.

Nesen Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs startējušie Samoilovs un Šmēdiņš, kuri Longbīčas turnīrā ir izlikti ar otro numuru, B apakšgrupas trešās kārtas mačā ar 2-0 (21:14 un 21:13) pārspēja Jonatanu Erdmanu un Benetu Poņevacu no Vācijas, kuriem dots 18. numurs.

Ar trim uzvarām trīs spēlēs Samoilovs/Šmēdiņš bija pirmie B grupā, tādējādi izslēgšanas turnīru sāks no otrās kārtas.

Trešdien Samoilovs/Šmēdiņš pirmajā cīņā ar 2-1 (17:21, 21:17, 15:9) pieveica Čīles brālēnus Estevanu Grimaltu un Marko Grimaltu, kuri turnīrā izlikti ar 15. numuru, bet pēc tam ar 2-0 (21:14, 21:13) sagrāva ar 31. numuru izliktos vāciešus Tilo Bakhausu/Štefanu Vindšeifu.

Tikmēr Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kuri turnīrā ir izlikti ar 17. numuru, ceturtdien A apakšgrupas noslēdzošajā mačā ar 2-1 (8:21, 21:16, 15:12) uzvarēja francūžus Romēnu di Žjantomaso un Maksimu Tjersī, kuriem dots 32. numurs.

Ar divām uzvarām trīs spēlēs šis Latvijas pāris savā apakšgrupā ierindojās otrajā vietā, bet piektdien izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā tiksies ar kanādiešiem Maiklu Plentingu un Kemeronu Vīlenu, kuri izlikti ar 24. numuru.

Trešdien Paļviņš/Regža ar 2-1 (21:16 18:21, 19:17) pārspēja poļus Mihalu Kadziolu un Jakubu Šalankeviču, kuriem ticis 16. numurs, bet otrās kārtas mačā ar 0-2 (18:21, 15:21) zaudēja amerikāņiem Filam Dalhauzeram un Nikolasam Lusenam, kuri olimpiskajās spēlēs aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, bet šajā turnīrā ir izlikti ar pirmo numuru.

Sacensības Longbīčā ir pēdējais no četriem “Grand Slam” turnīriem šosezon. Jūnijā Samoilovs un Šmēdiņš uzvarēja latviešu līdzjutējiem iecienītajā Olštinas “Grand Slam” turnīrā.

Nākamajā nedēļā abi Latvijas dueti piedalīsies Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Jūrmalas “Masters” pludmales volejbola turnīrā.

Samoilovam un J. Šmēdiņam šis ir pirmais turnīrs pēc dalības olimpiskajās spēlēs, kur Latvijas labākais duets neizkļuva no apakšgrupas, ieņemot dalītu 19. vietu.

Samoilovam Riodežaneiro bija jau trešās olimpiskās spēles karjerā, jo 2008. gadā Pekinā viņš startēja kopā ar Pļaviņu, bet pirms četriem gadiem Londonā spēlēja kopā ar Ruslanu Sorokinu. Tikmēr Šmēdiņam šis bija otrais starts Olimpiādē. Pirms četriem gadiem viņš kopā ar Pļaviņu izcīnīja olimpisko bronzas medaļu.

2013. un 2014. gada sezonu Samoilovs un Šmēdiņš noslēdza kā pasaules ranga līderi.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: ApakšturnīrsGrand SlamVolejbols

youtube icon
Abonēt youtube