Pagājušajā pirmdienā pārbijies ronis ieleca kādā tūristu laivā netālu no Vankūveras salas, Kanādā. Ronis centās aizbēgt no 12 slepkavnieciskiem vaļiem. Šis neticamais mirklis ir iemūžināts arī video, kuru vēlāk Youtube lietotājs Kirk Fraser ievietoja savā profilā.seal-jumps-boat-killer-whales-21

“Laivas aizmugurē redzējām kādus piecus vai sešus vaļus, kas meklēja šo roni,” stāsta tūristu laivas gids Niks Templemans. “Tie ienira un atkal parādījās, beigās parādoties kādiem 12 vaļiem. Visu laiku it kā centās zem laivas atrast šo roni.”

Templemans vaļus vēro jau vairāk nekā 20 gadus, tomēr šādu skatu viņam vēl nebija nācies redzēt. “Parasti medīt mēdz viena vaļu ģimene, tomēr šeit bija kādas četras vai piecas ģimenes.”

“Ronis bija tik ļoti pārbijies, ka nezināja, kur likties,” atceras Niks.”Tas ik pa brīdim ienira atpakaļ ūdenī, appeldēja laivu un, saprotot, ka briesmas vēl nav galā, ieleca atpakaļ laivā.”

Par laimi vaļiem pēc pusstundu ilgas meklēšanas apnika, un tie aizpeldēja. Ronis vēl kādas pāris minūtes minstinājās, bet pēc tam ieleca atpakaļ ūdenī, apriņķoja ar laivu un, tūristu atbalstīts, aizpeldēja.

 

Saistītās tēmas: KanādapatvērumsronisvaļiVideo

youtube icon
Abonēt youtube