Foto: Ekrānšāviņš

Dienvidsudānas prezidents Salva Kīrs Majardits publiski apčurājies himnas atskaņošanas laikā. Tā kā notikums, kurā notika neveiklais incidents, tika pārraidīts tiešraidē, video strauji izplatījies internetā.

71 gadu vecais Majardits, kurš kļuva par prezidentu 2011. gadā, apčurājies ceļa projekta atklāšanā valsts himnas atskaņošanas laikā, ziņo Sahara Reporters.

Saskaņā ar plašsaziņas līdzekļu ziņām, tiek uzskatīts, ka 71 gadu vecais prezidents cieš no urīnceļu infekcijas, kas ir izplatīta gados vecākiem vīriešiem.

Video izraisīja pretrunīgu starptautiskās sabiedrības reakciju, daudziem sociālo mediju lietotājiem paužot pretējus viedokļus. Daži apsūdzēja operatorus par slikti paveikto darbu, apkaunojot prezidentu, bet citi teica, ka operatori rīkojušies pareizi, parādot, ka prezidents veselības stāvokļa dēļ nav spējīgs vadīt valsti.

 Dienvidsudānas Republika atdalījās no Sudānas, un tai ir suverēns statuss kopš 2011. gada jūlija. Tā ir jaunākā starptautiski atzītā valsts pasaulē.

Lasiet arī: Unikāls VIDEO | Polārpētnieki nofilmē pingvīna piedzimšanas brīdi

Kopš suverenitātes iegūšanas Majardits ir Dienvidsudānas prezidents. Pirms tam viņš sešus gadus bija Sudānas viceprezidents.

youtube icon
Abonēt youtube