Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels, apmeklējot olimpisko kvalifikācijas turnīru Rīgā, tiksies arī ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Fāzels Rīgā ieradīsies ceturtdien un Latvijas galvaspilsētā uzturēsies divas dienas. Bez olimpiskā kvalifikācijas turnīra spēļu apmeklēšanas IIHF vadītājam piektdien plkst.11.30 plānota arī pieņemšana pie Vējoņa, kurā piedalīsies arī Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) vadība.

Ceturtdien “Arēnā Rīga” sākas 2018. gada Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs, kurā par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi cīnīsies Latvijas, Vācijas, Austrijas un Japānas izlases.

Latvijas valstsvienība turnīru ceturtdien sāks pret austriešiem, piektdien mērosies spēkiem ar Japānu, bet turnīru noslēgs svētdien spēlē ar Vāciju.

Šobrīd 66 gadus vecais Fāzels, kurš pēc profesijas ir zobārsts, bet savulaik bija arī hokeja tiesnesis, IIHF prezidenta pienākumus pilda kopš 1994. gada. Viņš ir arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas izpildkomitejas loceklis.

Fāzels iepriekšējo reizi Rīgā viesojās pērn septembrī un arī toreiz tikās ar Vējoni.

Latvijas izlase olimpisko kvalifikāciju sagaidīja ar kārtējiem skandāliem – vien pagājušajā piektdienā no amata atkāpās izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs, kura vietā steidzamības kārtā tika apstiprināts Haralds Vasiļjevs, tomēr sastāvā ir sapulcināti visi iespējami labākie spēlētāji.

Laukuma saimnieki lūkos piekto reizi pēc kārtas tikt pie ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm. Kopš valstiskās neatkarības atgūšanas debija Olimpiādē notika 2002. gadā Soltleiksitijā, kam sekoja olimpiskie turnīri 2006. gadā Turīnā, 2010. gadā Vankūverā un pirms diviem gadiem Sočos, kur valstsvienība ieguva astoto vietu, kas ir līdz šim labākais rezultāts.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: FāzelsHokejsVējonis

youtube icon
Abonēt youtube