Vakar nakts sēņošanas festivālā “Ejom bakuot!” Kārsavas novada dabas parkā “Numernes valnis” piedalījušies vairāk nekā 100 sēņotāji, bet kopā ar līdzjutējiem festivāla dalībnieku skaits sasniedzis 150, sacīja Kārsavas novada tūrisma organizatore Inga Bernāne.

Šogad nakts sēņošanas festivālā piedalījās arī 22 sēņotāji no ārzemēm – Armēnijas, Moldovas, Ukrainas, Polijas un Bulgārijas.

Bernāne stāstīja, ka sēņošanas festivāls “Ejom bakuot!” nenotiek sacensību formā – netika vērtēts komandu salasītais sēņu daudzums. “Festivāls ir domāts, lai gūtu prieku, sēņojot naktī, tāpēc arī balvas tika pasniegtas dažādās interesantās kategorijās – “Mazākā sēne”, “Seksīgākā sēne”, par komandas skaistāko vizuālo noformējumu un citās,” sacīja Bernāne.

Šogad tika svinēti nu jau pieci gadi, kopš biedrība “Kārsavas novada jauniešu centrs “Pūga”” aizsāka sēņošanas tradīciju naktī.

Sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi sēņošanas festivāls šoreiz tika papildināts ar dienas daļu, kurā Latvijas Dabas muzeja mikoloģe Inita Dāniele pasākuma apmeklētājiem palīdzēja iepazīt Latvijā augošās sēnes un to īpašības.

Īpaši aicinātas uz šo pasākuma daļu bija ģimenes ar bērniem, kas varēja doties sēņot dienas gaišajā daļā. Jaunākajiem dalībniekiem tika piedāvātas izzinoši radošas aktivitātes, savukārt pieaugušie varēja pārbaudīt savas zināšanas, izspēlējot spēli “Atpazīsti sēnes”.

Savukārt sēņošanas festivāla “Ejom bakuot!” nakts daļa notika no plkst.20.30 līdz 23. Šogad festivālam bija īpaša retro pieskaņa – pirmos pasākumam pieteikušos dalībniekus uz pasākuma norises vietu veda retro auto kluba pārstāvji ar saviem unikālajiem spēkratiem.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: BNSKārsavasēņošana

youtube icon
Abonēt youtube