capture

CNN

 

ASV Republikāņu partijas Baltā nama kandidāts Donalds Tramps ceturtdien publiskojis neseno medicīnisko pārbaužu laboratoriskos rezultātus un sava ārsta atzinumu, kurā teikts, ka Ņujorkas nekustamo īpašumu magnātam ir “lieliska fiziskā veselība”.

Kopš svētdienas, kad Trampa demokrātu konkurente Hilarija Klintone veselības sarežģījumu dēļ bija Ņujorkā spiesta pamest 2001. gada 11. septembra teroraktu piemiņas pasākumu, arvien skaļāk sāka skanēt prasības, lai abi kandidāti nodot atklātībai plašākas ziņas par savu medicīnisko stāvokli.

Ja Klintone jaunāko vērtējumu par savu veselības stāvokli publiskoja trešdien vakarā, tad Tramps ar sava veselības stāvokļa izvērtējuma fragmentiem vispirms klajā nāca medicīnas jautājumiem veltītā sarunu šova ieraksta laikā, bet visas detaļas presei nodeva tikai nākamajā dienā.

70 gadus vecais Tramps ir sešas pēdas trīs collas (vienu metru un 90 centimetrus) garš, sver 236 mārciņas (107 kilogramus), viņa aknas un vairogdziedzeris funkcionē “normas robežās”, lappusi garajā vēstulē atzinis kandidāta ārsts Harolds Bornsteins. Tajā norādīts arī Trampa holesterīna, triglicerīdu, asins cukura un asins spiediena līmenis.

Tramps lieto rozuvastatīnu un nelielās devās aspirīnu. “Viņš nelieto tabakas izstrādājumus un alkoholu,” piebilda ārsts.

Trampa ģimenē nav bijušas priekšlaicīgas sirds un audzēju saslimšanas.

Tramps hospitalizēts tikai vienreiz, un tas bijis 11 gadu vecumā, lai veiktu apendektomiju. Viņa vecāki no dzīves aizgājuši tad, kad jau bija krietni pārsnieguši 80 un 90 gadu slieksni.

Līdz šim Tramps atklātībai par savu veselības stāvokli bija nodevis vien četru rindkopu garu cildinošu atzinumu, kuru 2015. gadā bija rakstījis viņa ārsts Bornsteins.

 

Info:BNS

Saistītās tēmas: BNSTrampsVeselsTrampsVideo

youtube icon
Abonēt youtube