Ķekavas novada dome sēdē plkst.10 lems par Pļavniekkalna sākumskolas rekonstrukcijas projektu, savukārt skolas padome un novada iedzīvotāji plkst. 9.30 piketā paudīs neapmierinātību pret skolas rekonstrukciju, pilnībā nojaucot skolas ēku.

Ķekavas novada priekšsēdētājs Andis Damlics (”Reģionu alianse”) pastāstīja, ka domes sēdē šodien deputāti gatavojas pieņemt lēmumu par Pļavniekkalna sākumskolas renovācijas sākšanu.

Viņš pastāstīja, ka rekonstruētās Pļavniekkalna sākumskolas izmērs atbildīs gaidāmajam iedzīvotāju un skolēnu skaitam šajā novada daļā, bet, nerestaurējot skolu, to vispār varētu nākties slēgt, tāpēc daļas iedzīvotāju iebildumi pret ieceri nav saprotami.

Damlics atzina, ka vecākiem un skolēniem skolas rekonstrukcijas laikā nāksies saskarties ar “zināmām neērtībām”, tomēr pašvaldība esot apņēmusies nodrošināt visiem Pļavniekkalna sākumskolas audzēkņiem iespēju uz rekonstrukcijas laiku turpināt mācības citās novada izglītības iestādēs, kā arī nodrošināt šiem skolēniem transportu.

Viņš uzsvēra, ka saprot vecāku satraukumu, ka pēc skolas rekonstrukcijas skolā plānots nodrošināt mācības tikai 1.-4.klases izglītības programmā, tāpēc dome paredz sēdē balsot par programmas saglabāšanu pašreizējā 1.-6.klases izglītības programmā.

“Es varu tikai minēt, kāds ir bijis patiesais iemesls šīs vecāku kustības iniciatoram un galvenajam vadītājam, bet tās acīmredzot nav rūpes par bērnu drošību un tiesībām mācīties sakārtotā un modernā skolas vidē. Savukārt manā un manu domubiedru virzienā par šī projekta virzīšanu nepārtraukti tiek raidīti pārmetumi, apelēts pie puspatiesībām, interpretētiem faktiem un no konteksta izrautiem izteikumiem,” paziņoja Damlics.

Savukārt Pļavniekkalna sākumskolas padomes priekšsēdētājs Neils Kalniņš norādīja, ka Ķekavas novada domes deputāti nav ņēmuši vērā sabiedriskās apspriešanas rezultātus, novada iedzīvotāju viedokli un domes darbinieku ieteikumus par skolas nojaukšanu. Tādēļ Pļavniekkalna sākumskolas padome kopā ar novada iedzīvotājiem šodien plkst. 9.30 rīkos piketu pret skolas rekonstrukciju, pilnībā to nojaucot.

Pļavniekkalna sākumskolas padome uzskata, ka Ķekavas novada dome klaji ignorē Pļavniekkalna skolas sabiedriskās apspriešanas rezultātus, vecāku padomes iebildumus un domes plānošanas daļas darbinieku ieteikumus. Turklāt arī to, ka pašvaldībā būtu nepieciešams būvēt lielāku sākumskolu, kurā būtu vieta 500 skolēniem, nevis 288, kā tas ir paredzēts plānotajā projektā.

Pikets notiks pie domes ēkas Baložos, Uzvaras prospektā 1a, un tā sākums ir plānots plkst. 9.30, pusstundu pirms domes sēdes sākuma. Pēc lēmuma pieņemšanas Pļavniekkalna skolas padome rīkos preses brīfingu kafejnīcā “La Familia”, Uzvaras prospektā 1c, un labprāt sniegs atbildes uz žurnālistu jautājumiem.

Informācija: BNS

Publicitātes foto 

Saistītās tēmas: ķekavapļavniekkalnsRekonstrukcijasākumskola

youtube icon
Abonēt youtube