mushrooms-1623893_1280

pixabay.com

 

Šodien Latvijas Dabas muzejā būs iespēja aplūkot visas sēnes, kuras iedzīvotāji būs sanesuši akcijai “Nāc ar savu sēni!”, informēja Dabas aizsardzības pārvaldes Sabiedrisko attiecību un vides izglītības nodaļā.

Akcija “Nāc ar savu sēni!” norisinājās vakar, un tās laikā iedzīvotāji bija aicināti doties uz Dabas aizsardzības pārvaldes Dabas izglītības centru “Meža māja” vismaz ar vienu sēni, kas augusi Ķemeru Nacionālajā parkā.

Akcijas laikā iegūtās sēnes ir gan ieguldījums savu personīgo zināšanu pilnveidošanai par sēnēm, gan palīdzība Latvijas Dabas muzeja speciālistiem ikgadējās sēņu izstādes veidošanā.

Kā ziņots, līdz šodienai Dabas muzejā ar izstādes palīdzību var iepazīt sēņu daudzveidību Latvijas mežos.

Dabas muzeja izstādē nav plānots koncentrēties uz kādas sēņu sugas pārstāvju daudzumu, bet gan uz Latvijā sastopamo sēņu daudzveidību. Ņemot vērā, ka sēņu augšanu ietekmē laikapstākļi, patlaban esot grūti prognozēt, kādas sugas varēs apskatīt izstādē. Eksponāti gan tikšot mainīti katru dienu, tāpēc dažādības netrūks, sola organizatori.

Izstādē būs apskatāmas Latvijas dabā, galvenokārt Rīgas, Ogres un Tukuma apkārtnē, ievāktās ēdamās, neēdamās, indīgās un reti sastopamās sēnes. Zināms, ka izstādē starp sēnēm sažāvētā veidā būs atrodamas arī baltās cūktrifeles, kas Latvijā pirmo reizi uzietas pagājušā gada vasarā.

 

 

Info:BNS

Saistītās tēmas: DabasMuzejsIzstādeSēnes

youtube icon
Abonēt youtube