Biedrība “Latvijas Platforma attīstības sadarbībai” (LAPAS) īsteno informatīvo akciju par attīstības sadarbību “Pasaules labākās ziņas”, ar bezmaksas avīžu starpniecību informējot sabiedrību par attīstības sadarbības jomā paveikto un veicinot izpratni par ANO Ilgtspējīgās attīstības dienaskārtību 2030. gadam.

Ārlietu ministrijā informē, ka atklājot akciju, ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (V) atgādināja, ka pieņemtas jaunās Latvijas Attīstības sadarbības pamatnostādnes 2016.-2020. gadam, kuru veidošanā iesaistījās daudzi pilsoniskās sabiedrības pārstāvji.

Savukārt LAPAS direktore Inese Vaivare kā vienu no šī gada labākajām ziņām uzsvēra veiksmīgo sadarbību ar Ārlietu ministriju un tās sniegto atbalstu LAPAS aktivitāšu īstenošanā. Tāpat kā svarīgu viņa atzīmēja iespēju iepazīstināt ar labajām ziņām un pilsoniskās sabiedrības sasniegto Saeimas deputātus un reģiona iedzīvotājus.

Šogad akcijas “Pasaules labākās ziņas” avīzes galvenā tēma ir ANO Dienaskārtība ilgtspējīgai attīstībai 2030. gadam, ko visas pasaules valstis pieņēma tieši pirms gada ANO Ģenerālajā asamblejā. Tā ir visu pasaules valstu apņemšanās līdz 2030. gadam sasniegt 17 ilgtspējīgas attīstības mērķus, kas iekļauj nabadzības izskaušanu, cīņu pret nevienlīdzību un netaisnību, kā arī vides un klimata jautājumu risināšanu.

Biedrības LAPAS rīkotā akcija Latvijā notiek jau otro gadu, un šoreiz tā norisinās Rīgā, Aizputē, Balvos, Cēsīs, Liepājā, Gulbenē, Ventspilī, Kuldīgā, Daugavpilī, Jēkabpilī, Jūrmalā, Brocēnos, Rēzeknē, Rugāju novadā, Iecavā, Mežvidu novadā. Tās laikā izdalīti 5000 eksemplāru bezmaksas avīžu, no kurām daļa tika nodotas arī Latvijas Nacionālajai bibliotēkai. Akcijā iesaistīti 140 LAPAS biedru organizāciju brīvprātīgie.

Ideja par šādas akcijas rīkošanu radusies Dānijā, un šogad tajā piedalās vairāk nekā 20 Eiropas valstis. Tās laikā attīstības sadarbības aktīvisti sabiedrībai vēstī par sasniegto un attīstības risinājumiem sadarbībā ar ANO, Eiropas Savienības, valsts iestādēm, NVO un privātā sektora uzņēmumiem.

 

 

Info: BNS

Saistītās tēmas: BezmaksasAvīzesBNSNVO

youtube icon
Abonēt youtube