Rīgas domes konkursā par Ziemassvētku egļu noformējumu pilsētā saņemti seši pieteikumi, informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta izsludinātajā “Ziemassvētku egļu noformējuma māksliniecisko ideju skiču un to realizēšanas tehnisko risinājumu projektu atlases konkursā” tika saņemti seši pieteikumi.

Vilde informēja, ka Pilsētas svētku noformējuma nodaļas Mākslinieciskās padomes viena mēneša laikā izskatīs piedāvājumus un pieņems lēmumu par piedāvājuma atbalstīšanu.

Jau ziņots, ka ar konkursu Izglītības, kultūras un sporta departaments aicina radošo sabiedrību iesaistīties Rīgas pilsētvides noformēšanā svētku laikā.

Konkursa mērķis ir izvēlēties piedāvājumu Ziemassvētku egļu noformējuma veidošanai 11.novembra krastmalā, Doma laukumā un Rātslaukumā, lai atgādinātu par leģendu un turpinātu popularizēt Rīgu kā pirmās Ziemassvētku egles dzimteni. Tāpat mērķis ir veidot Ziemassvētku egļu noformējumu autordarbus atšķirīgus no rūpnieciskajiem ražojumiem un citur redzētiem, akcentējot radošas izpausmes pilsētvidē, realizējot mākslinieciski augstvērtīgus, oriģinālus Ziemassvētku egļu noformējumus, radoši lietojot svētku simbolus un jēdzienus, tautas tradīciju un etnogrāfijas mantojuma mūsdienīgu interpretāciju.

Informācija: BNS

Foto: Pixabay.com

Saistītās tēmas: egleKonkurssnoformējumsziemassvētku

youtube icon
Abonēt youtube