Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien plkst.14 turpinās izskatīt krimināllietu, kurā par sutenerismu apsūdzēti vairāki vienas ģimenes locekļi.

Uz apsūdzēto sola šajā lietā jāsēžas deviņām personām – Jurijam Ziņenko, Ritai Ziņenko (Porošinai), Jūlijai Porošinai, Olgai Tihanovai, Jevgenijam Ziņenko, Sergejam Solodjankinam, Ļenai Vorobjovai, Nelijai Serdjukovai un Anatolijam Svarcēvičam.

Visi deviņi apsūdzēti pēc Krimināllikuma 165. panta 3. daļas – par prostitūtu izmantošanu iedzīvošanās nolūkā organizētā grupā. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Saskaņā ar apsūdzību galvenie organizētās grupas vadītāji bijuši vīrs ar sievu – Jurijs un Rita Ziņenko. Savā “biznesā” viņi iesaistījuši arī sievas meitas – Jūliju Porošinu un Olgu Tihanovu -, kuras darbojušās kā dispečeres.

Starp pārējiem apsūdzētajiem ir arī viena persona, kura, prokuratūras skatījumā, nodarbojusies ar prostitūciju, vīrietis, kurš piegādājis klientus, un citi, kuri grupējumā strādājuši kā dispečeri.

Prokuratūrā atzina, ka noziedzīgo grupējumu bijis grūti atklāt, jo tā dalībniekus vienojis ne tikai “bizness”, bet arī cilvēciskās attiecības, turklāt nelikumības slēptas aiz legālas uzņēmējdarbības, proti, oficiāli viņi izīrējuši pirtis.

 

Info: BNS

 

Saistītās tēmas: BNSSuteniersTiesa

youtube icon
Abonēt youtube