Lielbritānijas valdība atteikusies no plāniem likt darba devējiem reģistrēt darbiniekus, kas ieradušies no citām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm pēc tam, kad saskārās ar uzņēmēju pretestību.

“Mēs nelūgsim kompānijām reģistrēt, nosaukt, publiskot vai identificēt to ārvalstu darbiniekus,” britu raidorganizācijai BBC svētdien paziņoja aizsardzības ministrs Maikls Falons, piebilstot, ka priekšlikums ticis “nepareizi iztulkots”.

Izglītības ministre Džastīna Grīninga savukārt norādīja, ka šis rosinājums ir domāts, lai iegūtu informāciju un “mēs saprastu, kurās mūsu valsts jomās un vietās ir prasmju trūkums”.

“Šie dati netiks publiskoti. nenotiks nekāda kaunināšana,” viņa paziņoja telekanālam ITV.

Lielbritānijā valdošās Konservatīvās partijas konferencē šonedēļ izskanēja plāni likt kompānijām publiskot ārvalstu darbinieku skaitu. Šis priekšlikums saskārās ar spēcīgu kritiku, un Lielbritānijas Tirdzniecības palāta brīdināja nepadarīt “globālu darba kolektīvu par apkaunojumu”.

Diskusijas par viesstrādnieku nākotni Lielbritānijā ir saasinājušās pēc tam, kad jūnijā referendumā tika atbalstīta valsts izstāšanās no ES, kas varētu nozīmēt arī to, ka beigsies brīva darbinieku pārvietošanās starp Lielbritāniju un citām ES dalībvalstīm.

 


Info: BNS

Foto: pixabay

Saistītās tēmas: Britu ValdbaDarbiniekuReistrcijaES

youtube icon
Abonēt youtube