Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa 7.oktobrī pasludināja gaļas pārstrādes uzņēmuma SIA “Ardeks ražošana” maksātnespējas procesu.

Par administratori procesā tika iecelta Ilze Krasta. Līdz ar to tika izbeigts ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process.

Uzņēmuma “Ardeks ražošana” pārstāvji iepriekš situāciju atturējās komentēt, skaidrojot to ar īpašnieka prombūtni.

“Firmas.lv” dati liecina, ka uzņēmuma apgrozījums pērn bija 6,259 miljoni eiro, kas ir par 10,5% vairāk nekā 2014.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 5,665 miljoni eiro, bet kompānijas zaudējumi pieauga 2,1 reizi un sasniedza 2,301 miljonu eiro.

Finanšu pārskata vadības ziņojumā skaidrots, ka zaudējumu pieaugums saistīts ar lielo konkurenci gaļas tirgū, turklāt 2015.gadā augušas cenas izejvielām, degvielai, elektrībai, kā arī būtiski paaugstinātas algas darbiniekiem, līdz ar to palielinājās nodokļu izmaksas un pieauga pārdošanas izdevumi.

Uzņēmums ar zīmolu “Ardeks” ražo vairāku veidu vārītas un kūpinātas desas, žāvējumus, pastētes, kulinārijas izstrādājumus, kā arī nodarbojas ar produkcijas piegādi, vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību.

“Ardeks ražošana” dibināta 1996.gadā. Tās pamatkapitāls ir 66 882 eiro. Pērn kompānijā strādāja 127 darbinieki. Uzņēmumam ir gaļas pārstrādes cehi Murjāņos un Saldū.

Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Jurijs Gromovs.

 

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: ArdeksMaksātnespējaTiesaUzņēmums

youtube icon
Abonēt youtube