Skolēnu rudens brīvdienās iecienītākie tūristu galamērķi šogad ir Tenerife, Ēģipte un citas siltās zemes, pastāstīja aptaujātie tūrisma aģentūru un tūroperatoru pārstāvji.

Ceļojumu aģentūras “Vanilla Travel” direktore Inga Kavaca sacīja, ka populārākie ceļojumu galamērķi skolēnu brīvdienās šogad ir Kipra, Apvienotie Arābu Emirāti, Taizeme, Tenerife un Itālija.

Viņa teica, ka salīdzinājumā ar pagājušo gadu būtisku izmaiņu populārākajos skolēnu brīvdienu ceļojumu galamērķos nav. “Būtisku izmaiņu nemaz nevar būt, jo cilvēki brīvlaikam izvēlas tādus galamērķus, kuros ir silts, un tādu vietu nav daudz, tāpēc galamērķi kopumā nemainās,” teica Kavaca.

Kavaca sacīja, ka pamatā skolēnu brīvdienām Latvijas iedzīvotāji plāno ceļojumus visas nedēļas garumā. Taču šogad atšķirībā no iepriekšējiem gadiem ceļojumus plāno pēdējā brīdī – pēdējās rezervācijas bija pirms pāris nedēļām. Pirktspēja ir ļoti līdzīga kā pērn, viņa piebilda.

Tūroperatora “TezTour” direktors Baltijas valstīs Konstantīns Paļgovs sacīja, ka starp populārākajiem galamērķiem šogad skolēnu brīvdienās ir Tenerife, kurp reisi ir pārpildīti, kā arī populārs lidojumu galamērķis ir Antālija.

Viņš prognozēja, ka arī 2016./2017. gada ziemas periodā populārākais ceļojumu galamērķis būs Tenerife. Tāpat “TezTour” gaida Civilās aviācijas aģentūras akceptu atsākt ceļojumus uz Ēģiptes kūrortu Šarmelšeihu, jo ziemas sezonā ir pieprasījums arī pēc lidojumiem uz Ēģipti. Tāpat pieprasītas ir arī Taizeme, Portugāle un slēpošanas kūrorti Eiropā. Ceļojumus ziemai iedzīvotāji rezervē laicīgi, lai ietaupītu naudu.

Paļgovs sacīja, ka salīdzinājumā ar pagājušo gadu lielu izmaiņu pieprasījumā pēc ceļojumiem skolēnu rudens brīvdienās nav. Taču salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir nedaudz mazāks pieprasījums pēc ceļojumiem uz Turciju. “Principā ir tāds pats pieprasījums un tādi paši apmēri kā pagājušogad,” teica Paļgovs.

Viņš sacīja, ka skolēnu brīvdienu lidojumu cenas šogad ir nedaudz palielinājušās, salīdzinot ar pagājušo gadu, kas saistīts ar lielo pieprasījumu šajā periodā.

Tūrisma aģentūras “Atlantic Travel” pārstāve Olga Petkeviča sacīja, ka starp populārākajiem ceļojumu galamērķiem skolēnu rudens brīvdienās šogad ir čerterlidojumi uz Ēģipti un Tenerifi. Tāpat populāri ir arī izbraucieni ar autobusu pa Eiropas valstīm, pieprasītākās valstis ir Vācija un Čehija. Šie galamērķi bija populāri arī pagājušogad attiecīgajā periodā.

Pēc viņas teiktā, Latvijas iedzīvotāji ceļojumus skolēnu brīvdienām galvenokārt rezervēja jau vasarā, jo pieprasījums pēc šiem ceļojumiem ir liels un iedzīvotāji ar to rēķinās.

Viņa arī sacīja, Latvijas iedzīvotāji, izvēloties čarterlidojumus skolēnu brīvdienās, ceļojumam atvēl visu nedēļu, bet braucieniem pa Eiropu – apmēram četras piecas dienas.

Skolēnu rudens brīvlaiks šogad būs no 24. līdz 28. oktobrim.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: ĒģipteRudens brīvlaiksTenerife

youtube icon
Abonēt youtube