Tas, kā izskatās mūsu tricepsi, nereti mūs ļoti satrauc, tādēļ esam sagatavojuši 4 vienkāršus vingrinājumus, kā mājas apstākļos tonizēt un uzlabot tricepsus.

Šo 4 vingrinājumu izpilde un kombinēšana ar veselīgu uzturu un vismaz 30 minūšu fiziskām aktivitātēm (piemēram, pastaiga ātrā tempā) sniegs lieliskus rezultātus.

Katru kustību izpildi vienu pilnu minūti, trīs līdz četras reizes nedēļā. Kad jūti, ka rokas kļuvušas spēcīgas, vingrojumu intensitāti palielini līdz pat 3 minūtēm katram vingrinājumam.

Aiziet, tiksim vaļā no tām ļenganajām rokām!

1. Nogulies uz sāniem, apakšējo roku novieto tā, lai it kā apķertu vēderu. Otru roku noliec tieši blakus plecam. Tagad lēnām ar brīvo roku spied sevi uz augšu (it kā piepumpētos). Jutīsi, kā iedegas tricepss. Lēnām laid sevi atpakaļ pie zemes. Pēc tam apgriezies uz otru sānu un izpildi vingrinājumu ar otru roku.

2. Sākuma pozīcija – apgrieztais planks jeb balsts. Gurni pacelti, kājas taisnas, rokas taisnas, ķermenis taisns. Sasprindzinot sēžamvietu un vēdera muskuļus, cel gaisā vienu kāju. Pēc tam otru. Visu šo laiku turi gurnus paceltus. Ja rokās pietrūkst spēka, izdari pāris vingrinājumus un atpūties. Pēc tam turpini.

3. Sēdus poza, saliec ceļgalus, turi tos plecu platumā. Plaukstas noliec taisni aiz sevis. Sāc saliekt rokas, ķermenim atspiežoties pret tām. Sasprindzini tricepsu, nofiksē un atgriezies sākuma pozīcijā. Elkoņiem jāveido tāds kā līkums, attālinoties no ķermeņa. Atceries, ka šis ir tricepsu vingrinājums, nevis vēdera preses, tādēļ paļaujies vien uz savām rokām, lai kustinātu ķermeni.

4. Sēdus uz zemes, rokas tieši gar gurniem, kājas izstieptas taisni priekšā. Pēc tam, izmantojot rokas (nevis kājas), cel gaisā sēžamvietu un veido tādu kā galdiņu. Turi šo pozu. Ceļi 90 grādu leņķī, rokas taisnas. Pēc tam ar roku palīdzību atgriezies sākuma pozā. Tā vairākas reizes. Atceries, šis ir roku vingrojums, tādēļ visu darbu dara tās.

 

Saistītās tēmas: fotopamācībasskaists augumstricepsivingrinājumi

youtube icon
Abonēt youtube